Blog

Vanuit Insyde delen we graag onze expertise over de diverse vakgebieden waar wij dagelijks mee bezig zijn:

 • 2014
 • Conversie optimalisatie: +220% door A/B testen

  4 Reacties

  Je hebt genoeg bezoekers en vindbaarheid, maar dat alleen is niet genoeg. Zonder conversies hebben de eerste twee factoren geen impact. De conversies zorgen uiteindelijk voor de groei, betrokkenheid en omzet en zijn daardoor voor iedere bedrijf onmisbaar.

  In dit artikel kijken we uitgebreid naar een van onze praktijkvoorbeelden waar we door middel van conversie optimalisatie en A/B testen via Unbounce 220% meer conversies wisten te realiseren.

  Verder lezen

 • Gezondheidsplein: Structureel Beter

  | Zoekmachineoptimalisatie, Website laten maken 0 Reacties

  Onlangs verscheen op Emerce het artikel ‘Google updatet algoritme: Wie huilt, wie wint?’ van Frank van den Broek. Hierin legt hij uit wat de impact kan zijn van diverse Google updates op de rankings van websites in Google. Als succesvol voorbeeld noemt hij de grote toename in bezoekersaantallen voor de website Gezondheidsplein.nl. Aangezien Insyde de website van Gezondheidsplein onlangs heeft herbouwd en geoptimaliseerd, wil ik in dit artikel uitleggen wat we hebben gedaan en een aantal aanvullende tips geven die aansluiten bij de goede adviezen van Frank.

  Verder lezen

 • Duplicate Content Gids

  | Zoekmachineoptimalisatie 9 Reacties

  Voor het ranken van een website in zoekmachines als Google, is goede techniek achter de website van groot belang. Het goed optimaliseren van een website begint al voorafgaand aan de bouw van de website, zeker bij grote websites en webshops. Eén van de grootste technische (SEO) uitdagingen bij de bouw van een website is het bestrijden van het fenomeen ‘duplicate content’. In dit artikel leg ik uit wat duplicate content is en hoe je dit kunt oplossen én voorkomen.

  Verder lezen

 • Usability Testing bij Insyde

  | Website laten maken 0 Reacties

  Een website ontwerpen en bouwen is vakwerk. De ontwerpers en programmeurs van Insyde zijn, door hun jarenlange ervaring, in staat om goed werkende en plezierig te gebruiken websites te bouwen. Toch is elke site met zijn specifieke doelgroep uniek, wat er toe kan leiden dat bepaalde best practices voor jouw site helemaal niet zo goed werken als voor een andere site. Om dit soort problemen op tijd te signaleren of voorkomen, is het van belang zo nu en dan een test met echte gebruikers uit te voeren.

  Insyde weet precies hoe dit werkt en kan dergelijke usability tests voor u uitvoeren.

  Verder lezen

 • 301-redirect: Het cruciale belang

  | Zoekmachineoptimalisatie 7 Reacties

  Wanneer je verhuist en je nieuwe adres aan niemand laat weten, dan zal er op de korte termijn ook niemand meer op bezoek komen, aangezien de geïnteresseerde mensen in jouw omgeving, niet op de hoogte zijn van je nieuwe adres. Zie daar het cruciale belang van 301-redirects.

  Verder lezen

 • SEO voor webshops

  | Zoekmachineoptimalisatie 4 Reacties

  Bij veel webshops zorgen technische mankementen al snel voor veel onbedoelde duplicate content, dalende rankings en een laagwaardig eindproduct voor in ieder geval zoekmachines, maar vaak ook voor bezoekers.

  In mijn blogartikel: "SEO voor webshops" zal ik veelzijdig toelichten hoe jij je eigen webshop beter in kunt richten, zodat er meer rendement, verkeer en duidelijkheid gegenereerd kan worden en het maximale gehaald wordt uit zowel bezoekers als zoekmachines.

  Verder lezen

 • SEO Specialist: Ontdek de ├ęchte expert

  | Zoekmachineoptimalisatie 0 Reacties

  Als je bezig bent met de zoektocht naar de ideale SEO specialist voor het helpen van jouw organisatie / onderneming dan kom je er ongetwijfeld achter dat de beschikbare informatie, zeer divers is. Er worden veel claims en mooie beloftes gedaan en resultaten getoond, dus hoe scheid je hier het kaf van het koren?

  In dit artikel zal ik schrijven over de hobbels waar klanten tegenaan lopen wanneer ze voor de verkeerde 'SEO specialist' kiezen, geef ik aan wat de best practices op SEO gebied zijn (onderbouwd!) en vraag ik graag om contact met ons op te nemen indien het voorgaande je bevalt.

  Direct al nieuwsgierig?

  Verder lezen

 • 2013
 • Ultieme SEO Check

  | Zoekmachineoptimalisatie 3 Reacties

  Als ondernemer is het fijn om een bepaalde SEO basiskennis te hebben over de eigen website, zodat op basis daarvan de vervolgstappen kunnen worden bepaald. Een SEO check die u zelfstandig kunt uitvoeren. 

  Om je hierbij te helpen hebben we de ultieme SEO checklist opgesteld met handige SEO tools die je helpen bij het analyseren van zoekwoorden, content, concurrenten, backlinks en techniek. Een gids die je gelijk in de praktijk kunt brengen en zodoende een SEO check direct uit kunt voeren voor je eigen website.

  De gids is rustig stap voor stap te doorlopen. Je kunt in fases de diverse tools uitproberen en verdergaan waar je was gebleven. Lees, probeer en ontdek! En wees vooral niet bang om vragen te stellen via daan@insyde.nl.

  Zie ook mijn nieuwe blogartikel over het vinden / selecteren van een SEO specialist.

  Verder lezen

 • Website promotie: Basis SEO traject

  | Zoekmachineoptimalisatie 1 Reactie

  Zodra je alle mogelijkheden tot je beschikking hebt voor het strategisch inrichten van je website, is het van belang om de website te voorzien van zoekmachinevriendelijk gedachtegoed. Dit gedeelte heb je zelf in de hand, maar werkt vaak een stuk effectiever in overleg met een betrouwbare SEO partij.

  Verder lezen

 • Zoekmachinevriendelijke website laten maken

  | Zoekmachineoptimalisatie, Website laten maken 2 Reacties

  Het vinden van de juiste partij voor het laten maken van een website is al lastig genoeg en nu moet je tegenwoordig ook nog rekening houden met allerlei extra facetten zoals de techniek, functionaliteit en vindbaarheid van de website.

  Hoe baan ik mij een weg door deze zee aan keuzes en hoe vind ik een partij die mijn website zowel goed in elkaar zet als ook een goede vindbare basis geeft? Dit artikel biedt mijn inzichten als SEO specialist, die je handvatten geven om zelf een geschikte partij te kunnen kiezen aan de hand van een aantal kritische vragen en/of eisen aan (het CMS van) je toekomstige website.

  Verder lezen

Webdesignbureau Insyde
Phoenixstraat 60
2611 AM Delft
T. 015 256 82 62
info@insyde.nl
algemene voorwaarden