Website promotie: Basis SEO traject

Zodra je alle mogelijkheden tot je beschikking hebt voor het strategisch inrichten van je website, is het van belang om de website te voorzien van zoekmachinevriendelijk gedachtegoed. Dit gedeelte heb je zelf in de hand, maar werkt vaak een stuk effectiever in overleg met een betrouwbare SEO partij.

Hieronder zal ik uitleggen hoe wij als SEO specialist een SEO traject begeleiden en zo het maximale uit een website proberen te halen.

SEO Stappenplan

seo stappenplan

Met het flexibele CMS op zak en onze wil om een goed vindbare website te realiseren, beginnen we aan ons SEO Stappenplan, die ons helpt bij het creëren van een stevige rode draad.

Stap 0: Inzicht

Om zoveel mogelijk inzicht te verschaffen, is het van groot belang om meetbaarheid en het voortgangsproces te waarborgen. Hiervoor gebruiken wij als basis altijd twee essentiële tools van Google, namelijk Google Analytics en Google Webmaster Tools.

Stap 1: Onderzoek

Allereerst onderzoek we de kansen en mogelijkheden binnen de huidige online markt. We kijken naar het speelveld van jouw onderneming en die van de concurrentie. We analyseren de uitgangspositie en met behulp van het zoekwoordenonderzoek en de concurrentieanalyse, brengen we de basisstrategie in kaart.

Zoekwoordenonderzoek i.c.m. concurrentieanalyse toont precies aan waar de sterktes en zwaktes liggen in de markt, waardoor de website een duidelijke visie mee krijgt voor zowel de korte als de lange termijn.

Stap 2: Implementatie

Via het zoekwoordenonderzoek brengen we een sterke interne linkstructuur in kaart, die het raamwerk vormt bovenop het zoekmachinevriendelijke CMS. De structuur houdt rekening met de competitiviteit rondom bepaalde zoekwoorden en zorgt ervoor dat er gunstige landingspagina's beschikbaar zijn voor deze zoektermen. Overkoepelende pagina's zijn op de lange termijn namelijk sterker dan de dieperliggende pagina's doordat ze heel veel relevante informatie rondom een bepaald onderwerp kunnen bevatten.

Stap 3: Advies

Vanuit onze jarenlange ervaring kijken we naar het gedane onderzoek en de inrichting van de markt. Op basis daarvan bieden we vanuit voortschrijdend inzicht SEO advies over de te ondernemen stappen.

Hierdoor worden prioriteiten inzichtelijk en weet je precies waar je aan toe bent bij het verder optimaliseren van je website en de bijbehorende vindbaarheid.

Wil je weten wat het SEO traject voor jouw online onderneming kan betekenen? Neem dan contact met mij op via daan@insyde.nl of vraag een offerte aan!

Geschreven door Daan Weustenraad

SEO/SEA consultant

SEO is een prachtig vakgebied. Het ontdekken, analyseren en uitwerken van de informatiebehoefte van een doelgroep is een mooie uitdaging die ik graag iedere dag weer aanga. De combinatie van Adwords, Analytics, SEO en Conversieoptimalisatie zorgt voor de optimale bezoekerservaring en maakt dat er steeds meer bezoekers naar je website willen en kunnen komen.

Blijf up-to-date en ontvang updates in je mailbox

Lees ook deze interessante blogs

Totaalpakket: grondig renoveren website, inclusief teksten en beelden

Het besluit is genomen: je wilt een nieuwe website voor je bedrijf. Dit besluit is meteen de startpunt van een reeks volgende beslissingen. Wat te doen met de content – foto’s en teksten – op de huidige site? Passen deze nog bij de nieuwe weg die je in wilt slaan? Of doen deze juist afbreuk aan de nieuwe website en de communicatieboodschap die je wilt uitdragen? En wat als nieuwe teksten nodig zijn: zelf schrijven of iemand anders? En zo ja, wie dan? Oftewel: keuzes,...

SEO mythes

SEO mythes: wat is waarheid en wat is fictie?

SEO is een vakgebied waarin veel verhalen rondgaan over wat wel en niet werkt. SEO is dan ook een vakgebied met een continu veranderend landschap. De technologie achter websites wordt continue verbeterd, zoekmachines worden steeds slimmer en zoekmachinegebruikers worden steeds beter bediend. In dit artikel zullen we een aantal SEO-misverstanden behandelen.

Long tail SEO

Long Tail SEO: proces van de lange adem

Long Tail, een SEO-strategie die vaak wordt vergeten of niet wordt toegepast. Een gemiste kans! Long Tail is perfect ter aanvulling van je huidige Short Tail SEO-strategie. In dit artikel leg ik uit wat Long Tail zoekwoorden zijn, wat het je kan opleveren en beschrijf ik het proces van een Long Tail SEO-strategie.

Is Insyde een geschikte partner voor jou?

Wij geloven in de kracht van een relatie. Samen ervoor gaan. Elkaar uitdagen. Voor langere termijn. Maar we willen best eerst een kop koffie doen om elkaar te leren kennen ;)