• Task runners

  Om bij het bouwen van je website taken te automatiseren, zet je een (Javascript) task runner in. Deze zijn beschikbaar in allerlei smaken, zoals Grunt, Gulp & Broccoli. Klinkt niet allemaal even fris, maar dat is het wel! In dit blog aandacht voor Gulp in het bijzonder, want die vinden wij het lekkerst.

  Verder lezen ›

 • Package Management

  Front-end development heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Er zijn veel browsers bijgekomen, er moet een wildgroei aan apparaten worden ondersteund en nieuwe technieken volgen elkaar in razend tempo op. Om dit bij te houden kom je er als front-end developer niet meer mee weg om geen tools in te zetten die jouw workflow optimaliseren. In deze blog serie beschrijf ik welke tools we bij Insyde gebruiken. Ik ga in op hoe en waarom we dat doen en laat ik je zien hoe jij er zelf mee aan de slag kan.

  Verder lezen ›

 • Hoeveel kost het maken van een website

  ‘Allemaal leuk en aardig. Maar hoeveel kost het eigenlijk om door jullie een website te laten bouwen?’ Het is de meest gestelde vraag tijdens gesprekken met potentiële klanten. En tegelijkertijd ook één van de moeilijkste om te beantwoorden. Vaak geven we een range, bijvoorbeeld van 3.000 euro tot 60.000 euro. Dat laatste is schrikken. Daarom zeggen we er altijd bij:  hoeveel iets kost, hangt voornamelijk af van je wensen. Je kunt het zo duur maken als je wilt.

  Verder lezen ›

 • Google’s SEO-update: mobielvriendelijke website nóg belangrijker als ranking factor

  Wil je goed scoren in de mobiele zoekresultaten van Google? Dan is het zaak om een mobielvriendelijke website te hebben. Vorig jaar heeft Google aangekondigd dat vanaf 21 april 2015 mobielvriendelijkheid meetelt als ranking factor. Na deze aankondiging ontstond er de nodige ophef in SEO-land. “Heeft deze update ook invloed op de rankings in de desktop resultaten?” Het antwoord was nee, de update heeft namelijk alleen invloed op de mobiele zoekresultaten.

  Waarom deze update? Google wilt dat hun gebruikers de beste resultaten vertoond krijgen wanneer zij een zoekopdracht uitvoeren. Het is dan ook logisch dat websites die mobielvriendelijk zijn voorrang krijgen wanneer er een zoekopdracht wordt gedaan met een mobiel. Niemand vindt het tenslotte fijn om een website te bekijken die niet responsive is. Te kleine knoppen, te kleine letters, niet geoptimaliseerde formulieren, grr…

  Verder lezen ›

 • Veilige website - Aan deze 4 dingen uit de privacywet moet jouw website voldoen

  Een versleutelde website

  Vrijwel elke website verzendt of verzamelt persoonsgegevens. De jouwe ook. Een simpel contactformulier is al voldoende. Als website-eigenaar ben jij er voor verantwoordelijk dat privacygevoelige informatie veilig wordt opgeslagen en er veilig mee wordt omgesprongen. In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is vastgelegd aan welke voorwaarden je moet voldoen. Sinds 1 januari 2016 is deze wetgeving aangescherpt, en kan de privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (voorheen College bescherming persoonsgegevens) flinke boetes uitdelen als er niet aan de gestelde eisen wordt voldaan.

  Verder lezen ›

 • Een gebruiksvriendelijk CMS, alsjeblieft

  Als je een nieuwe website laat bouwen, heb je logischerwijs een palet aan eisen en wensen waaraan hij moet voldoen. Maar ten aanzien van het content management systeem – het systeem waarmee je de website beheert – is de wensenlijst vaak gereduceerd tot één punt:  het CMS moet gebruiksvriendelijk en eenvoudig zijn.

  Verder lezen ›

 • Lazy Loading

  Recent hebben we aan een site gewerkt, die voornamelijk uit hoge kwaliteit foto's bestaat. Iets wat we nog niet vaak hebben gedaan bij Insyde. Bij de meeste websites zijn de afbeeldingen klein genoeg, dat de impact op de performance niet echt een probleem oplevert. Zodra je echter met schermvullende afbeeldingen te maken krijgt, kan de pagina er soms seconden langer over doen om te laden. Het optimaliseren van afbeeldingen levert dan een enorme performancewinst op. In dit blogartikel licht ik een aantal manieren toe, waarop we bij dit project de laadsnelheid van de website geoptimaliseerd hebben.

  Verder lezen ›

 • Responsive webdesign met Foundation

  Tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Steeds meer mensen bezitten er eentje en surfen er regelmatig mee op het internet. Dit heeft ervoor gezorgd dat de manier waarop websites worden ontwikkeld aangepast moest worden aan deze nieuwe situatie. Immers waren websites, die niet voor mobiele apparaten zijn ontwikkeld, niet goed zichtbaar of werkten ze soms helemaal niet op een tablet of smartphone. Dit is waar Responsive Webdesign om de hoek komt kijken.

  Verder lezen ›

 • Continuous Delivery

  Continuous delivery header

  De websites die we bij Insyde bouwen worden steeds groter, complexer en door steeds meer bezoekers gebruikt. Downtime door bugs of bijvoorbeeld het online zetten van nieuwe functionaliteit wordt daarmee ook steeds meer kritiek. Reden voor ons om vol in te gaan zetten op Continuous Delivery.

  Verder lezen ›

 • Google Penalty voorkomen en oplossen voor altijd

  Iedere dag neemt de concurrentie op het web weer toe. En daarmee ook de aantrekkingskracht van shortcuts en andere 'hacks' om snel resultaat te boeken. Dit gaat vaak slecht samen met het waarborgen van kwaliteit en brengt je op de lange termijn in de problemen, bam, Google penalty.

  In dit artikel ga ik toelichten hoe je stap voor stap je website en bedrijf toekomstbestendig maakt tegen Google penalty's. Ook zal ik uitlichten hoe je een bestaande penalty kunt oplossen met behulp van kwaliteit.

  Verder lezen ›

Meer weten over ons team?

Bekijk onze medewerkers online. We vinden het leuker om persoonlijk kennis te maken :)