• Website promotie: Basis SEO traject

  Zodra je alle mogelijkheden tot je beschikking hebt voor het strategisch inrichten van je website, is het van belang om de website te voorzien van zoekmachinevriendelijk gedachtegoed. Dit gedeelte heb je zelf in de hand, maar werkt vaak een stuk effectiever in overleg met een betrouwbare SEO partij.

  Verder lezen ›

 • Zoekmachinevriendelijke website laten maken

  Het vinden van de juiste partij voor het laten maken van een website is al lastig genoeg en nu moet je tegenwoordig ook nog rekening houden met allerlei extra facetten zoals de techniek, functionaliteit en vindbaarheid van de website.

  Hoe baan ik mij een weg door deze zee aan keuzes en hoe vind ik een partij die mijn website zowel goed in elkaar zet als ook een goede vindbare basis geeft? Dit artikel biedt mijn inzichten als SEO specialist, die je handvatten geven om zelf een geschikte partij te kunnen kiezen aan de hand van een aantal kritische vragen en/of eisen aan (het CMS van) je toekomstige website.

  Verder lezen ›

 • Behaal het Waarmerk drempelvrij!

  Voor optimale toegankelijkheid van je website is het van belang rekening te houden met bezoekers die bijvoorbeeld een visuele beperking hebben of doof zijn. Tijdens de bouw van een website komt dit terug in alle facetten van de ontwikkeling: visueel ontwerp, front- en back-end development. Ook dient er bij het beheer van de website na de oplevering rekening te worden gehouden met het voorkomen van drempels.

  Als je op al deze fronten voldoende toegankelijk bent, kan je bij de Stichting Accessibility aankloppen om een keuring van je website uit te laten voeren en je website zo drempelvrij te laten verklaren!

  Verder lezen ›

 • Op zoek naar meer inzicht in de invloed van Google Local!

  Sinds de invloed van lokale relevantie is geïntroduceerd heeft menig SEO specialist het een stuk lastiger, aangezien zoekresultaten vrij dynamisch zijn geworden. Dit vernieuwde Google landschap zorgt voor nieuwe uitdagingen en om deze te tackelen zijn nieuwe handvatten nodig.

  Om dit te faciliteren ben ik zelf op onderzoek uitgegaan, om zo deze handvatten te concretiseren en richtlijnen te realiseren. 

  Wil je graag meer weten over dit onderzoek of over Google+ Local voor jouw organisatie? Neem dan contact op via daan@insyde.nl of lees hieronder rustig verder.

  Verder lezen ›

 • Verschillen tussen white hat en black hat SEO

  Tot waar en niet verder, dat is wat dit artikel wil illustreren. Een duidelijke opsomming van het verschil tussen het toepassen van SEO volgens de richtlijnen van Google (white hat) en de tegenpool, black hat SEO. De verschillen zullen hierbij worden weergegeven aan de hand van enkele voorbeelden. Na het lezen van dit artikel weet je waar  de grens ligt en waarom wij vanuit Insyde altijd kiezen voor white hat SEO.

  Verder lezen ›

 • PageSpeed: Hoe maak ik mijn website sneller?

  Als er één fenomeen op het internet vervelend kan zijn, dan is het wel een website die traag laadt. Bezoekers hechten tegenwoordig veel waarde aan snelheid van websites en door niet in deze behoefte te voorzien, riskeer je deze bezoekers te verliezen, voordat ze een indruk hebben kunnen krijgen van jouw producten en diensten. Daarnaast is de hoge penetratiegraad van mobiel internet een belangrijke reden om je website zo snel mogelijk in te richten. Tenslotte is de laadtijd van een pagina ook nog een ranking factor binnen het algoritme van Google, aangezien deze een zo goed mogelijke ervaring voor de bezoeker nastreven. Het verbeteren van uw PageSpeed draagt dan ook bij aan een betere ranking in de zoekresultaten.

  Verder lezen ›

 • Rich Snippets: Verrijk je pagina's met Microdata!

  Rich snippets, microdata, waar heb je het over? Om dit intuïtieve vraagstuk gelijk op te lossen zal ik je enkele voorbeelden presenteren. Zo zie je tegenwoordig steeds vaker (blije) hoofden verschijnen in de zoekresultaten, misschien ook wel bij concurrenten? Hieronder in ieder geval die van mijzelf:

  Verder lezen ›

 • Conversie verhogen: Webshop Case Study

  Wanneer je een eigen webshop hebt, is er eigenlijk maar één aandachtspunt waar het uiteindelijk om draait: conversie verhogen. Of je nou een beginnende webwinkel bent of een gevestigde online onderneming, meer conversie zal altijd welkom zijn. Nu is natuurlijk de vraag: hoe krijg ik dat voor elkaar? In dit artikel licht ik meerdere wegen naar Rome toe met behulp van een case study waar ik zelf aan gewerkt heb: online en fysieke notenspeciaalzaak: Aladdin’s Notenhoek (http://www.notenhoek.nl).

  Lees ook mijn nieuwste artikel (feb '14): SEO voor webshops

  Verder lezen ›

 • SEO 2013: Wijsheid voor dit jaar!

  Het was een spannend jaar voor de ondernemers en zoekmachine-experts die voor hun dagelijks brood afhankelijk zijn van het digitale landschap wat Google heet. Dit landschap evolueert continu en gedurende dit proces moet je als ambitieuze ondernemer goed opletten. Om dit wat eenvoudiger te maken, heb ik in dit artikel over SEO in 2013, beschreven wat de meest belangrijke updates zijn geweest.

  Verder lezen ›

Meer weten over ons team?

Bekijk onze medewerkers online. We vinden het leuker om persoonlijk kennis te maken :)