• Responsive design

  Het internet is constant in beweging. Een ontwikkeling die zeker niet gemist kan en mag worden, is de opkomst van smartphone en tablet en de bijbehorende responsive mogelijkheden. Lange tijd werden smartphones en tablets als het ‘derde scherm’ beschouwd, na de televisie en de desktopcomputer, maar inmiddels is de smartphone hard op weg het nieuwe ‘eerste scherm’ te worden: Halverwege 2012 bezat meer dan 60% van de Nederlanders een smartphone, en het aantal tabletgebruikers nadert inmiddels de 30% (bron: emerce.nl). Hoog tijd dus om uw website mobile ready te maken. Het is tijd geworden voor: Responsive Design!

  Verder lezen ›

 • Bovenaan in Google? Begin simpel!

  Tegenwoordig hebben ondernemers soms de neiging om met verkeerde verwachtingen het proces van zoekmachineoptimalisatie in te gaan. Het gelijk bovenaan in Google willen eindigen op de nummer 1 positie is natuurlijk een mooi streven, maar is in de realiteit op korte termijn vaak niet haalbaar. Om dit te vertalen naar een minder abstract geheel, zal ik dit proces uitleggen aan de hand van een metafoor.

  Verder lezen ›

 • Google+ Local en Google+ Pagina's voor bedrijven

  Op 30 mei 2012 is Google Places omgezet naar Google+ Local. Google Places was onderdeel van Google Maps en bevat bedrijfsvermeldingen die getoond werden op Google Maps. Google+ Local heeft dezelfde strekking als Google Places, maar is geïntegreerd in het sociale netwerk van Google: Google+.

  Het vakgebied om het meeste uit de zoekmachine van Google te halen voor uw website (SEO) is erg complex en brengt allerlei obstakels met zich mee. Insyde is al jarenlang een SEO specialist voor meer dan 100 klanten en helpt u dan ook graag op weg naar meer rendement uit uw website. Geïnteresseerd?

  Verder lezen ›

 • Backlink checkers: welke gratis tool geeft het beste resultaat?

  Backlink checkers zijn een handig hulpmiddel om de links naar je eigen website, of die van de concurrenten, te analyseren. Zo krijg je meer informatie over de hoeveelheid en vaak ook over de kwaliteit van de links die naar jouw website en naar die van de concurrenten verwijzen. Twee populaire gratis backlink checkers zijn Link Diagnosis en de Open Site Explorer van Moz. Bing lanceerde kort geleden de Bing Link Explorer. Ik heb een aantal websites door deze drie tools gehaald om inzicht te krijgen in de verschillen in het backlinkprofiel die de tools tonen.

  Verder lezen ›

 • Linkbuilden met een gratis Linkbuilding Tool account

  De Linkbuilding Tool is een online hulpmiddel voor iedereen die zich bezighoudt met linkbuilden. In dit weblogartikel beschrijf ik een linkbuildingstrategie voor Basic Accounts. Door dit artikel door te nemen kun je maximaal resultaat halen uit je linkbuilding werkzaamheden met een gratis Basic Account. Mocht je vragen hebben dan kun je onder het artikel een reactie achterlaten.

  Verder lezen ›

 • Zoekmachinevriendelijke webteksten schrijven

  Bij het schrijven van teksten voor een website is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de teksten helder worden geschreven voor de bezoeker. Teksten spelen namelijk een essentiële Daarnaast zijn er ook een aantal onderdelen op een webpagina waar je teksten in kunt verwerken voor de zoekmachines, zodat een zoekmachine beter begrijpt waar de tekst over gaat en de betreffende pagina hoger scoort op het zoekwoord/de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden.

  Verder lezen ›

 • Een expliciete outline met HTML5

  Met de komst van HTML5 verandert de codestructuur van menige website. De HTML/CSS-goeroes van Insyde kennen diverse methodes om alles uit HTML en CSS te halen, zonder daarbij SEO uit het oog te verliezen.

  Echter, in veel gevallen is het nodig om met extra div's en classes/id's de juiste semantiek aan elementen te geven. HTML5 biedt gelukkig vele extra's om je code te verrijken zonder hulpstukken zoals css classes te hoeven inzetten.

  Verder lezen ›

 • Hyperlinks openen in een nieuw venster - Do's & Dont's

  Al vele jaren is er onenigheid onder ontwikkelaars en beheerders van website over het gebruiken van hyperlinks die in een nieuw venster openen. De beheerders van websites zeggen tegen de ontwikkelaars dat ze een bepaalde hyperlink graag in een nieuw venster geopend zien, zodat gebruikers niet van hun site weggeleid worden. In deze blogpost onze visie op het openen van links in een nieuw venster: alleen links naar documenten en bestanden openen in een nieuw venster, de andere links niet. 

  Verder lezen ›

 • Wat is scrum?

  Binnen Insyde hebben we sinds halverwege 2010 de scrum-methode omarmd. In deze serie over scrum delen we alle ins en outs over scrum en hoe wij het toepassen met klanten die een website laten maken door Insyde. In dit eerste deel geef ik een korte introductie over de scrum-methodologie. 

  Verder lezen ›

Meer weten over ons team?

Bekijk onze medewerkers online. We vinden het leuker om persoonlijk kennis te maken :)