• Bezoekersaantallen website: aantal bezoekers achterhalen

  Je hebt een website en vraagt je af: hoeveel bezoekers komen er eigenlijk op mijn website en hoe kan ik dit achterhalen? Om inzicht te krijgen in de website statistieken van je website, kun je verschillende tools gebruiken. De meest bekende en gebruikte tool is Google Analytics. Google Analytics is een gratis online tool waarmee je als websitebeheerder een goed beeld krijgt van het bezoekersgedrag op jouw website. Lees hier meer over hoe Google Analytics werkt. Hoe kan ik snel de bezoekersaantallen van mijn website achterhalen en wat kan ik met deze informatie?

  Verder lezen ›

 • Jouw website vindbaar maken via Google?

  Website vindbaar maken via Google

  Je hebt een (nieuwe) website en vraagt je af: ‘hoe wordt mijn website goed vindbaar via Google’? Immers, hoe beter de vindbaarheid van je site, hoe meer potentiële klanten je bereikt. En dit betekent automatisch weer dat je kans op online conversies vergroot. Meer conversie = meer omzet. Je kunt je website vergelijken met een fysieke winkel. Ligt de winkel op een afgelegen locatie? Dan zullen er weinig mensen je winkel binnenstappen. Ligt je winkel op een A-locatie waar je doelgroep regelmatig langsloopt? Dan is de kans aanzienlijk groter dat er meer mensen naar je winkel komen en je producten en/of diensten afnemen. Maar hoe zit dit met een website? Hoe maak ik mijn website vindbaar via Google?

  Verder lezen ›

 • Hoe werkt Google Analytics? Google Analytics uitleg

  Hoe werkt Google Analytics? In dit artikel leggen we uit hoe Google Analytics werkt en waarom het onmisbaar is voor jouw onderneming.

  Google Analytics is een gratis online software waarmee statistieken van jouw website worden verzameld en data inzichtelijk wordt gemaakt. Zo krijg je als ondernemer een goed beeld van het gedrag van jouw websitebezoekers en kun je jouw online marketingstrategie hierop afstemmen. Je krijgt onder andere inzicht in het aantal bezoekers, waar bezoekers vandaan komen, de tijd die bezoekers spenderen op jouw website, op welke pagina ze jouw website verlaten en nog véél meer. Met Google Analytics kun je ook doelen instellen om online conversies te meten.

  Verder lezen ›

 • Google rankt de verkeerde landingspagina: wat te doen?

  Google rankt de verkeerde landingspagina:

  Als SEO experts proberen we altijd specifieke zoekwoord(en) te optimaliseren aan een bestemde landingspagina. Een landingspagina is de pagina op een website waar een bezoeker vanuit Google op belandt na het uitvoeren van een zoekopdracht. Wanneer zo een bezoeker vanuit Google middels een zoekopdracht op jouw website belandt, wil je natuurlijk wel dat de bezoeker op de juiste landingspagina terecht komt.  Wanneer de landingspagina niet voldoet aan de intentie van de zoekopdracht van de bezoeker, zal deze bezoeker vrijwel altijd je website direct verlaten (bounce) en op zoek gaan naar een beter alternatief.

  Verder lezen ›

 • Google’s SEO-update: mobielvriendelijke website nóg belangrijker als ranking factor

  Wil je goed scoren in de mobiele zoekresultaten van Google? Dan is het zaak om een mobielvriendelijke website te hebben. Vorig jaar heeft Google aangekondigd dat vanaf 21 april 2015 mobielvriendelijkheid meetelt als ranking factor. Na deze aankondiging ontstond er de nodige ophef in SEO-land. “Heeft deze update ook invloed op de rankings in de desktop resultaten?” Het antwoord was nee, de update heeft namelijk alleen invloed op de mobiele zoekresultaten.

  Waarom deze update? Google wilt dat hun gebruikers de beste resultaten vertoond krijgen wanneer zij een zoekopdracht uitvoeren. Het is dan ook logisch dat websites die mobielvriendelijk zijn voorrang krijgen wanneer er een zoekopdracht wordt gedaan met een mobiel. Niemand vindt het tenslotte fijn om een website te bekijken die niet responsive is. Te kleine knoppen, te kleine letters, niet geoptimaliseerde formulieren, grr…

  Verder lezen ›

 • Google Penalty voorkomen en oplossen voor altijd

  Iedere dag neemt de concurrentie op het web weer toe. En daarmee ook de aantrekkingskracht van shortcuts en andere 'hacks' om snel resultaat te boeken. Dit gaat vaak slecht samen met het waarborgen van kwaliteit en brengt je op de lange termijn in de problemen, bam, Google penalty.

  In dit artikel ga ik toelichten hoe je stap voor stap je website en bedrijf toekomstbestendig maakt tegen Google penalty's. Ook zal ik uitlichten hoe je een bestaande penalty kunt oplossen met behulp van kwaliteit.

  Verder lezen ›

 • Conversie optimalisatie: +220% door A/B testen

  Je hebt genoeg bezoekers en vindbaarheid, maar dat alleen is niet genoeg. Zonder conversies hebben de eerste twee factoren geen impact. De conversies zorgen uiteindelijk voor de groei, betrokkenheid en omzet en zijn daardoor voor iedere bedrijf onmisbaar.

  In dit artikel kijken we uitgebreid naar een van onze praktijkvoorbeelden waar we door middel van conversie optimalisatie en A/B testen via Unbounce 220% meer conversies wisten te realiseren.

  Verder lezen ›

 • Gezondheidsplein: Structureel Beter

  Onlangs verscheen op Emerce het artikel ‘Google updatet algoritme: Wie huilt, wie wint?’ van Frank van den Broek. Hierin legt hij uit wat de impact kan zijn van diverse Google updates op de rankings van websites in Google. Als succesvol voorbeeld noemt hij de grote toename in bezoekersaantallen voor de website Gezondheidsplein.nl. Aangezien Insyde de website van Gezondheidsplein onlangs heeft herbouwd en geoptimaliseerd, wil ik in dit artikel uitleggen wat we hebben gedaan en een aantal aanvullende tips geven die aansluiten bij de goede adviezen van Frank.

  Verder lezen ›

 • Duplicate Content Gids

  Voor het ranken van een website in zoekmachines als Google, is goede techniek achter de website van groot belang. Het goed optimaliseren van een website begint al voorafgaand aan de bouw van de website, zeker bij grote websites en webshops. Eén van de grootste technische (SEO) uitdagingen bij de bouw van een website is het bestrijden van het fenomeen ‘duplicate content’. In dit artikel leg ik uit wat duplicate content is en hoe je dit kunt oplossen én voorkomen.

  Verder lezen ›

Meer weten over ons team?

Bekijk onze medewerkers online. We vinden het leuker om persoonlijk kennis te maken :)