• 301-redirect: Het cruciale belang

  Wanneer je verhuist en je nieuwe adres aan niemand laat weten, dan zal er op de korte termijn ook niemand meer op bezoek komen, aangezien de geïnteresseerde mensen in jouw omgeving, niet op de hoogte zijn van je nieuwe adres. Zie daar het cruciale belang van 301-redirects.

  Verder lezen ›

 • SEO voor webshops

  Bij veel webshops zorgen technische mankementen al snel voor veel onbedoelde duplicate content, dalende rankings en een laagwaardig eindproduct voor in ieder geval zoekmachines, maar vaak ook voor bezoekers.

  In mijn blogartikel: "SEO voor webshops" zal ik veelzijdig toelichten hoe jij je eigen webshop beter in kunt richten, zodat er meer rendement, verkeer en duidelijkheid gegenereerd kan worden en het maximale gehaald wordt uit zowel bezoekers als zoekmachines.

  Verder lezen ›

 • Ultieme SEO Check

  Als ondernemer is het fijn om een bepaalde SEO basiskennis te hebben over de eigen website, zodat op basis daarvan de vervolgstappen kunnen worden bepaald. Een SEO check die u zelfstandig kunt uitvoeren. 

  Om je hierbij te helpen hebben we de ultieme online SEO checklist opgesteld met handige SEO tools die je helpen bij het analyseren van zoekwoorden, content, concurrenten, backlinks en techniek. Een gids die je gelijk in de praktijk kunt brengen en zodoende een SEO check direct uit kunt voeren voor je eigen website.

  De gids is rustig stap voor stap te doorlopen. Je kunt in fases de diverse tools uitproberen en verdergaan waar je was gebleven. Lees, probeer en ontdek! En wees vooral niet bang om vragen te stellen via daan@insyde.nl.

  Zie ook mijn nieuwe blogartikel over het vinden / selecteren van een SEO specialist.

  Verder lezen ›

 • Website promotie: Basis SEO traject

  Zodra je alle mogelijkheden tot je beschikking hebt voor het strategisch inrichten van je website, is het van belang om de website te voorzien van zoekmachinevriendelijk gedachtegoed. Dit gedeelte heb je zelf in de hand, maar werkt vaak een stuk effectiever in overleg met een betrouwbare SEO partij.

  Verder lezen ›

 • Zoekmachinevriendelijke website laten maken

  Het vinden van de juiste partij voor het laten maken van een website is al lastig genoeg en nu moet je tegenwoordig ook nog rekening houden met allerlei extra facetten zoals de techniek, functionaliteit en vindbaarheid van de website.

  Hoe baan ik mij een weg door deze zee aan keuzes en hoe vind ik een partij die mijn website zowel goed in elkaar zet als ook een goede vindbare basis geeft? Dit artikel biedt mijn inzichten als SEO specialist, die je handvatten geven om zelf een geschikte partij te kunnen kiezen aan de hand van een aantal kritische vragen en/of eisen aan (het CMS van) je toekomstige website.

  Verder lezen ›

 • Op zoek naar meer inzicht in de invloed van Google Local!

  Sinds de invloed van lokale relevantie is geïntroduceerd heeft menig SEO specialist het een stuk lastiger, aangezien zoekresultaten vrij dynamisch zijn geworden. Dit vernieuwde Google landschap zorgt voor nieuwe uitdagingen en om deze te tackelen zijn nieuwe handvatten nodig.

  Om dit te faciliteren ben ik zelf op onderzoek uitgegaan, om zo deze handvatten te concretiseren en richtlijnen te realiseren. 

  Wil je graag meer weten over dit onderzoek of over Google+ Local voor jouw organisatie? Neem dan contact op via daan@insyde.nl of lees hieronder rustig verder.

  Verder lezen ›

 • Verschillen tussen white hat en black hat SEO

  Tot waar en niet verder, dat is wat dit artikel wil illustreren. Een duidelijke opsomming van het verschil tussen het toepassen van SEO volgens de richtlijnen van Google (white hat) en de tegenpool, black hat SEO. De verschillen zullen hierbij worden weergegeven aan de hand van enkele voorbeelden. Na het lezen van dit artikel weet je waar  de grens ligt en waarom wij vanuit Insyde altijd kiezen voor white hat SEO.

  Verder lezen ›

 • PageSpeed: Hoe maak ik mijn website sneller?

  Als er één fenomeen op het internet vervelend kan zijn, dan is het wel een website die traag laadt. Bezoekers hechten tegenwoordig veel waarde aan snelheid van websites en door niet in deze behoefte te voorzien, riskeer je deze bezoekers te verliezen, voordat ze een indruk hebben kunnen krijgen van jouw producten en diensten. Daarnaast is de hoge penetratiegraad van mobiel internet een belangrijke reden om je website zo snel mogelijk in te richten. Tenslotte is de laadtijd van een pagina ook nog een ranking factor binnen het algoritme van Google, aangezien deze een zo goed mogelijke ervaring voor de bezoeker nastreven. Het verbeteren van uw PageSpeed draagt dan ook bij aan een betere ranking in de zoekresultaten.

  Verder lezen ›

 • Rich Snippets: Verrijk je pagina's met Microdata!

  Rich snippets, microdata, waar heb je het over? Om dit intuïtieve vraagstuk gelijk op te lossen zal ik je enkele voorbeelden presenteren. Zo zie je tegenwoordig steeds vaker (blije) hoofden verschijnen in de zoekresultaten, misschien ook wel bij concurrenten? Hieronder in ieder geval die van mijzelf:

  Verder lezen ›

 • Conversie verhogen: Webshop Case Study

  Wanneer je een eigen webshop hebt, is er eigenlijk maar één aandachtspunt waar het uiteindelijk om draait: conversie verhogen. Of je nou een beginnende webwinkel bent of een gevestigde online onderneming, meer conversie zal altijd welkom zijn. Nu is natuurlijk de vraag: hoe krijg ik dat voor elkaar? In dit artikel licht ik meerdere wegen naar Rome toe met behulp van een case study waar ik zelf aan gewerkt heb: online en fysieke notenspeciaalzaak: Aladdin’s Notenhoek (http://www.notenhoek.nl).

  Lees ook mijn nieuwste artikel (feb '14): SEO voor webshops

  Verder lezen ›

Meer weten over ons team?

Bekijk onze medewerkers online. We vinden het leuker om persoonlijk kennis te maken :)