• SEO 2013: Wijsheid voor dit jaar!

  Het was een spannend jaar voor de ondernemers en zoekmachine-experts die voor hun dagelijks brood afhankelijk zijn van het digitale landschap wat Google heet. Dit landschap evolueert continu en gedurende dit proces moet je als ambitieuze ondernemer goed opletten. Om dit wat eenvoudiger te maken, heb ik in dit artikel over SEO in 2013, beschreven wat de meest belangrijke updates zijn geweest.

  Verder lezen ›

 • Bovenaan in Google? Begin simpel!

  Tegenwoordig hebben ondernemers soms de neiging om met verkeerde verwachtingen het proces van zoekmachineoptimalisatie in te gaan. Het gelijk bovenaan in Google willen eindigen op de nummer 1 positie is natuurlijk een mooi streven, maar is in de realiteit op korte termijn vaak niet haalbaar. Om dit te vertalen naar een minder abstract geheel, zal ik dit proces uitleggen aan de hand van een metafoor.

  Verder lezen ›

 • Google+ Local en Google+ Pagina's voor bedrijven

  Op 30 mei 2012 is Google Places omgezet naar Google+ Local. Google Places was onderdeel van Google Maps en bevat bedrijfsvermeldingen die getoond werden op Google Maps. Google+ Local heeft dezelfde strekking als Google Places, maar is geïntegreerd in het sociale netwerk van Google: Google+.

  Het vakgebied om het meeste uit de zoekmachine van Google te halen voor uw website (SEO) is erg complex en brengt allerlei obstakels met zich mee. Insyde is al jarenlang een SEO specialist voor meer dan 100 klanten en helpt u dan ook graag op weg naar meer rendement uit uw website. Geïnteresseerd?

  Verder lezen ›

 • Backlink checkers: welke gratis tool geeft het beste resultaat?

  Backlink checkers zijn een handig hulpmiddel om de links naar je eigen website, of die van de concurrenten, te analyseren. Zo krijg je meer informatie over de hoeveelheid en vaak ook over de kwaliteit van de links die naar jouw website en naar die van de concurrenten verwijzen. Twee populaire gratis backlink checkers zijn Link Diagnosis en de Open Site Explorer van Moz. Bing lanceerde kort geleden de Bing Link Explorer. Ik heb een aantal websites door deze drie tools gehaald om inzicht te krijgen in de verschillen in het backlinkprofiel die de tools tonen.

  Verder lezen ›

 • Linkbuilden met een gratis Linkbuilding Tool account

  De Linkbuilding Tool is een online hulpmiddel voor iedereen die zich bezighoudt met linkbuilden. In dit weblogartikel beschrijf ik een linkbuildingstrategie voor Basic Accounts. Door dit artikel door te nemen kun je maximaal resultaat halen uit je linkbuilding werkzaamheden met een gratis Basic Account. Mocht je vragen hebben dan kun je onder het artikel een reactie achterlaten.

  Verder lezen ›

 • Zoekmachinevriendelijke webteksten schrijven

  Bij het schrijven van teksten voor een website is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de teksten helder worden geschreven voor de bezoeker. Teksten spelen namelijk een essentiële Daarnaast zijn er ook een aantal onderdelen op een webpagina waar je teksten in kunt verwerken voor de zoekmachines, zodat een zoekmachine beter begrijpt waar de tekst over gaat en de betreffende pagina hoger scoort op het zoekwoord/de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden.

  Verder lezen ›

 • Sneller Linkbuilden

  Vandaag heeft Insyde de nieuwste versie van de Linkbuilding Tool online gezet. De tool is uitgebreid met diverse features voor de Professional Accounts. Zo is het nu mogelijk om linkdata zoals mozRank (vergelijkbaar metGoogle Pagerank) te bekijken van linkpagina's die je hebt verzameld. Op die manier kun je prioriteiten stellen bij het aanmelden van links. Ook is het mogelijk om dubbele links in je projecten te verwijderen met één druk op de knop. Door gebruik te maken van de voordelen van Professional Account, kun je het proces van linkbuilding behoorlijk versnellen. In dit artikel wordt een strategie uitgelegd hoe je in 8 stappen snel en effectief met linkbuilding aan de slag kan gaan.

  Ook kunt u natuurlijk ervoor kiezen om een linkbuilding strategie op maat door ons te laten opstellen.

  Verder lezen ›

 • Websites en Artikelen Optimaliseren voor Google Scholar

  Vaak publiceren medewerkers van universiteiten, overheden en onderzoeksbureaus wetenschappelijke artikelen op het internet in pdf formaat. Voor deze groep professionals is het belangrijk dat artikelen goed worden gevonden in wetenschappelijke zoekmachines, zoals Google Scholar,PubMedIEEE Explore en SciPlore.

  Google Scholar (Google Wetenschap) is de wetenschappelijke zoekmachine van Google sinds 2005. Over de jaren heeft Google wetenschappelijke artikelen geïndexeerd, zoals: proefschriften, boeken, presentaties, samenvattingen en artikelen van academische uitgeverijen, professionele organisaties, universiteiten en andere wetenschappelijk organisaties.

  Met de komst van Google Universal Search worden ook zoekresultaten van Google Scholar getoond in de zoekresultaten van Google.nl. De mogelijkheden voor onderzoekers om hun artikelen bij een groter publiek onder de aandacht te brengen worden hierdoor sterk uitgebreid.

  Verder lezen ›

 • SEO PDF Bestanden

  Veel websites maken gebruik van PDF bestanden voor bijvoorbeeld routebeschrijvingen, artikelen, ebooks en folders. Zoekmachines kunnen in de meeste gevallen de inhoud van PDF documenten lezen en indexeren. Het is dus mogelijk om met PDF's te ranken in zoekmachines. In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een PDF bestand kunt bewerken en optimaliseren.

  Verder lezen ›

 • Waar kan ik mijn website aanmelden?

  Om bezoekers naar jouw website te trekken is het van belang om links te verzamelen vanaf andere pagina’s naar jouw website. Op het internet zijn er duizenden websites waar je een website aan kunt melden. Maar hoe vind je nu de meest geschikte pagina’s om jouw website te promoten? In dit artikel worden een aantal tips gegeven.

  Dit artikel is ondertussen (24-01-2014)  verouderd. Als SEO specialist kunnen wij je een mooi SEO advies op maat geven voor jouw eigen website, zodat de vindbaarheid verbetert en er meer bezoekers naar toe komen. Geïnteresseerd?

  Neem dan contact met ons op

  Verder lezen ›

Meer weten over ons team?

Bekijk onze medewerkers online. We vinden het leuker om persoonlijk kennis te maken :)