• Watervalmethode vs Scrum

  Scrum is geliefd bij veel software-ontwikkelaars. Zo ook bij ons; wij houden echt van scrummen. Maar soms – heel soms – werken wij nog volgens de watervalmethode. Dit doen wij vooral bij projecten waarbij de projectleider aan de klantzijde geen beslissingsbevoegdheid heeft en elk stap aan een leidinggevende, het management of een stuurgroep moet worden verantwoord. Soms is de watervalmethode ook meer geschikt voor website waarop content centraal staat en al in een vroeg stadium helder is hoe de website ingedeeld moet worden en moet werken.

  Doordat wij veel met beiden veel ervaring hebben, weten we inmiddels wat de voordelen en de valkuilen zijn. Een tussenstand.  

  Verder lezen ›

 • Totaalpakket: grondig renoveren website, inclusief teksten en beelden

  Het besluit is genomen: je wilt een nieuwe website voor je bedrijf. Dit besluit is meteen de startpunt van een reeks volgende beslissingen. Wat te doen met de content – foto’s en teksten – op de huidige site? Passen deze nog bij de nieuwe weg die je in wilt slaan? Of doen deze juist afbreuk aan de nieuwe website en de communicatieboodschap die je wilt uitdragen? En wat als nieuwe teksten nodig zijn: zelf schrijven of iemand anders? En zo ja, wie dan? Oftewel: keuzes, keuzes, keuzes.

  Verder lezen ›

 • Wordpress vs website op maat bouwen

  Voor je bedrijf een website laten maken. Of je eigen idee om turnen in een website. Daar zijn talloze manieren voor. Zo kun je met Wordpress zelf een eenvoudige website maken. Of je besteedt dit uit aan een Wordpress-specialist. Wij bouwen websites op maat en maken daarbij geen gebruik van Wordpress. In dit artikel leg ik je uit waarom en wat de voordelen zijn van maatwerk.

  Verder lezen ›

 • Kiezen van een webdesignbureau

  Je wilt een nieuwe website en bent op zoek naar een goed webdesignbureau. In Nederland zijn er zeker honderd webdesignbureaus en een groot aantal ZZP’ers die websites maken. Allemaal pretenderen ze goed te zijn. Maar hoe scheid je het kaf van het koren en kies je een bureau die bij jouw organisatie past? Wij zetten 14 punten op een rij waar op je moet letten bij de keuze van een webdesignbureau.

  Verder lezen ›

 • Mobiele site vs responsive website vs app

  Eerder schreven we al over het belang van mobiel voor Google. Nu wil ik graag inzoomen op de verschillende opties om mobiele bezoekers te bedienen met een mooie online ervaring. Zoals de titel van het artikel al aangeeft zijn er drie smaken: Mobiele website, Responsive Website en IOS/Android (native) App. Ik start met het bespreken van de verschillende opties en  ik zal afsluiten met een conclusie hoe wij kijken naar welke oplossing je wanneer nodig hebt. 

  Verder lezen ›

 • Hoeveel kost het maken van een website

  ‘Allemaal leuk en aardig. Maar hoeveel kost het eigenlijk om door jullie een website te laten bouwen?’ Het is de meest gestelde vraag tijdens gesprekken met potentiële klanten. En tegelijkertijd ook één van de moeilijkste om te beantwoorden. Vaak geven we een range, bijvoorbeeld van 3.000 euro tot 60.000 euro. Dat laatste is schrikken. Daarom zeggen we er altijd bij:  hoeveel iets kost, hangt voornamelijk af van je wensen. Je kunt het zo duur maken als je wilt.

  Verder lezen ›

 • Lazy Loading

  Recent hebben we aan een site gewerkt, die voornamelijk uit hoge kwaliteit foto's bestaat. Iets wat we nog niet vaak hebben gedaan bij Insyde. Bij de meeste websites zijn de afbeeldingen klein genoeg, dat de impact op de performance niet echt een probleem oplevert. Zodra je echter met schermvullende afbeeldingen te maken krijgt, kan de pagina er soms seconden langer over doen om te laden. Het optimaliseren van afbeeldingen levert dan een enorme performancewinst op. In dit blogartikel licht ik een aantal manieren toe, waarop we bij dit project de laadsnelheid van de website geoptimaliseerd hebben.

  Verder lezen ›

 • Responsive webdesign met Foundation

  Tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Steeds meer mensen bezitten er eentje en surfen er regelmatig mee op het internet. Dit heeft ervoor gezorgd dat de manier waarop websites worden ontwikkeld aangepast moest worden aan deze nieuwe situatie. Immers waren websites, die niet voor mobiele apparaten zijn ontwikkeld, niet goed zichtbaar of werkten ze soms helemaal niet op een tablet of smartphone. Dit is waar Responsive Webdesign om de hoek komt kijken.

  Verder lezen ›

Meer weten over ons team?

Bekijk onze medewerkers online. We vinden het leuker om persoonlijk kennis te maken :)