• Responsive webdesign met Foundation

  Tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Steeds meer mensen bezitten er eentje en surfen er regelmatig mee op het internet. Dit heeft ervoor gezorgd dat de manier waarop websites worden ontwikkeld aangepast moest worden aan deze nieuwe situatie. Immers waren websites, die niet voor mobiele apparaten zijn ontwikkeld, niet goed zichtbaar of werkten ze soms helemaal niet op een tablet of smartphone. Dit is waar Responsive Webdesign om de hoek komt kijken.

  Verder lezen ›

 • Responsive design

  Het internet is constant in beweging. Een ontwikkeling die zeker niet gemist kan en mag worden, is de opkomst van smartphone en tablet en de bijbehorende responsive mogelijkheden. Lange tijd werden smartphones en tablets als het ‘derde scherm’ beschouwd, na de televisie en de desktopcomputer, maar inmiddels is de smartphone hard op weg het nieuwe ‘eerste scherm’ te worden: Halverwege 2012 bezat meer dan 60% van de Nederlanders een smartphone, en het aantal tabletgebruikers nadert inmiddels de 30% (bron: emerce.nl). Hoog tijd dus om uw website mobile ready te maken. Het is tijd geworden voor: Responsive Design!

  Verder lezen ›

 • Een expliciete outline met HTML5

  Met de komst van HTML5 verandert de codestructuur van menige website. De HTML/CSS-goeroes van Insyde kennen diverse methodes om alles uit HTML en CSS te halen, zonder daarbij SEO uit het oog te verliezen.

  Echter, in veel gevallen is het nodig om met extra div's en classes/id's de juiste semantiek aan elementen te geven. HTML5 biedt gelukkig vele extra's om je code te verrijken zonder hulpstukken zoals css classes te hoeven inzetten.

  Verder lezen ›

 • Hyperlinks openen in een nieuw venster - Do's & Dont's

  Al vele jaren is er onenigheid onder ontwikkelaars en beheerders van website over het gebruiken van hyperlinks die in een nieuw venster openen. De beheerders van websites zeggen tegen de ontwikkelaars dat ze een bepaalde hyperlink graag in een nieuw venster geopend zien, zodat gebruikers niet van hun site weggeleid worden. In deze blogpost onze visie op het openen van links in een nieuw venster: alleen links naar documenten en bestanden openen in een nieuw venster, de andere links niet. 

  Verder lezen ›

Meer weten over ons team?

Bekijk onze medewerkers online. We vinden het leuker om persoonlijk kennis te maken :)