Sneller Linkbuilden

Vandaag heeft Insyde de nieuwste versie van de Linkbuilding Tool online gezet. De tool is uitgebreid met diverse features voor de Professional Accounts. Zo is het nu mogelijk om linkdata zoals mozRank (vergelijkbaar metGoogle Pagerank) te bekijken van linkpagina's die je hebt verzameld. Op die manier kun je prioriteiten stellen bij het aanmelden van links. Ook is het mogelijk om dubbele links in je projecten te verwijderen met één druk op de knop. Door gebruik te maken van de voordelen van Professional Account, kun je het proces van linkbuilding behoorlijk versnellen. In dit artikel wordt een strategie uitgelegd hoe je in 8 stappen snel en effectief met linkbuilding aan de slag kan gaan.

Ook kunt u natuurlijk ervoor kiezen om een linkbuilding strategie op maat door ons te laten opstellen.

1. Zoekwoorden achterhalen

Wanneer je nog geen lijst hebt met zoekwoorden die belangrijk zijn voor jouw website, dan kun je deze achterhalen met de Adwords Keyword Tool. Vul een aantal woorden in die sterk gerelateerd zijn aan de inhoud van jouw website en klik op zoeken. Je ziet nu een lijst met zoekwoorden verschijnen en in de kolom ernaast zie je hoe vaak een zoekwoord is ingetikt bij Google de afgelopen maand. Zo krijg je een idee welke zoekwoorden populair zijn.

 

2. Concurrenten analyseren

Na het uitzoeken van de zoekwoorden kun je onderzoek gaan doen naar websites van concurrenten.

  • Selecteer een aantal populaire zoekwoorden op basis van het onderzoek naar zoekwoorden. 
  • Kijk vervolgens welke websites in de top 10 ranken voor die zoekwoorden in Google. 
  • Noteer per zoekwoord ongeveer 3 websites van concurrenten uit de top 10 in Google. 
  • Ga vervolgens naar Yahoo! Site Explorer, Link Diagnosis of Open Site Explorer  en vul de URLs van de concurrenten die je hebt genoteerd één voor één in deze tool(s). Je krijgt dan te zien welke websites naar jouw concurrenten linken. Omdat jouw concurrenten zich in dezelfde markt bevinden en zich op dezelfde zoekwoorden richten, zullen linkpagina’s die naar jouw concurrenten linken wellicht ook interessant zijn voor jouw website.
  • Yahoo! Site Explorer, Link Diagnosis en Open Site Explorer bieden de mogelijkheid om vervolgens de linkdata te exporteren. Sla de linkpagina’s die naar concurrenten linken op als CSV bestanden. Bij Yahoo! Site Explorer moet je eerst het bestand opslaan als TSV en vervolgens met Excel wegsaven als CSV.
  • Je hebt alleen een kolom nodig waarin de URLs staan van linkpagina’s die naar jouw concurrenten linken.  
  • Zorg ervoor dat een CSV bestand niet groter is dan 2 MB en niet meer dan 300 regels bevat. Splits bestanden op in meerdere CSV’s als ze groter zijn dan 2MB / 300 regels.

3. Linkpagina’s importeren

Nadat je een aantal CSV bestanden hebt gemaakt, kun je de bestanden uploaden in Linkbuilding Tool.

  • Login op Linkbuilding Tool
  • Ga naar het project waar je de CSV bestanden wilt uploaden
  • Importeer vervolgens alle CSV bestanden die je hebt aangemaakt met behulp van Yahoo! Site Explorer, Link Diagnosis of Open Site Explorer. Instructies voor het importeren vind je in de handleiding.

4. Linkpagina’s ontdubbelen

Nadat je alle CSV bestanden hebt geïmporteerd is het tijd om de linkpagina’s te ontdubbelen. De kans is namelijk groot dat een linkpagina naar meerdere van jouw concurrenten linkt. Hierdoor is het mogelijk dat in de CSV bestanden dezelfde linkpagina’s zitten. Met de Pro Feature ‘Ontdubbelen’ is het mogelijk om alle dubbele linkpagina’s (exact match) of bijna dubbele pagina’s (partial match) te filteren. Zie de handleiding voor gedetailleerde instructies over ontdubbelen.

5. Extra linkpagina’s zoeken

Je hebt nu een grote verzameling linkpagina’s waar je jouw website kunt aanmelden. Je kunt vervolgens met behulp van de zoekmachines op www.linkbuildingtool.nl nog meer linkpagina’s zoeken. Het gaat hier om het identificeren van linkpagina’s die (nog) niet naar jouw concurrenten linken. Zodoende kun je extra links werven die niet naar jouw concurrenten linken, waardoor jouw linkprofiel meer divers wordt dan het linkprofiel van jouw concurrenten. Via deze links krijg je bezoekers die niet op de websites van jouw directe concurrenten komen. De kans dat jouw website beter gaat ranken wordt ook groter omdat jouw website over een uniek linkprofiel beschikt. Hoe meer divers jouw linkprofiel is, des te hoger de rankings.

 

6. Linkpagina’s controleren

Nadat je klaar bent met het zoeken, importeren en ontdubbelen van linkpagina’s, kun je vervolgens alle links controleren of ze geplaatst zijn met de linkchecker. Het kan zijn dat er al linkpagina’s tussen zitten die al naar jouw website linken en je wilt jouw website niet nogmaals aanmelden bij linkpagina’s die al een link hebben geplaatst naar jouw website.
Na het automatisch checken van de links kun je de geplaatste links verplaatsen naar het Status tabblad ‘geplaatste links’ met behulp van de Bulk Acties.

7. Linkpagina’s sorteren

Sorteren op mozRank

Je bent nu bijna klaar om jouw website aan te melden bij de verzamelde linkpagina’s. Je kunt de linkpagina’s  op twee manieren sorteren. Let op: het is vooralsnog alleen mogelijk om tabellen te sorteren in Firefox en Chrome en niet in Internet Explorer. De eerste manier is om aflopend op mozRank te sorteren, SHIFT ingedrukt houden en dan op LBT Score aflopend te sorteren. Een link op een linkpagina’s met een hoge mozRank levert over het algemeen het meeste op in termen van rankings (linkwaarde is groot).

 

Sorteren op LBT-score

De tweede manier is andersom: eerst op LBT Score aflopend sorteren, SHIFT ingedrukt houden en vervolgens aflopend op mozRank sorteren. De LBT Score geeft aan of het de moeite loont om tijd te besteden aan een linkverzoek bij een linkpagina, een soort ROE (Return On Effort). Hoe hoger de LBT Score van een linkpagina des te hoger de waarde van een link op de linkpagina en des te eenvoudiger het is om een link te krijgen van die linkpagina. Let op: linkpagina’s met een ?? LBT Score zijn niet beter of slechter dan een linkpagina met een LBT Score. Er is simpelweg niet genoeg data om een inschatting te maken. Negeer linkpagina’s met een ?? dus niet bij het aanmelden!

Meer linkanalyse data

Wil je meer informatie over een link, dan kun je op de LBT-score van een link klikken. Je krijgt dan naast de mozRank en LBT-score ook andere informatie te zien op basis van Linkscape data:

 

8. Website aanmelden met de aanmeldmanager

Na het sorteren kun je beginnen met het aanmelden van links. Hierbij kun je gebruik maken van de nieuwe aanmeldmanager van Linkbuilding Tool. Op dit moment kun je met de aanmeldmanager automatisch aanmeldformulieren invullen bij ruim 60 verschillende typen startpagina’s, zoals startpagina.nl, boogolinks.nl en jouwpagina.nl! Linkbuilding Tool is de enige tool in Nederland waarmee je verschillende soorten aanmeldingsformulieren kunt invullen. Ook kun je met de aanmeldmanager e-mails versturen naar webmasters.

Website aanmelden bij linkpagina

 

 

 

Begin met het aanmelden bij de meest waardevolle linkpagina’s op basis van mozRank en/of LBT Score. Besteed gedurende 3 tot 6 maanden iedere week een aantal uur aan linkbuilden. In de loop der maanden ga je een toename zien van bezoekers vanaf linkpagina’s en zoekmachines. Controleer iedere week met de linkchecker of er links zijn geplaatst.

Om deze strategie toe te kunnen passen heb je een Professional Account van de Linkbuilding Tool nodig. Je kunt altijd beginnen met het aanmaken met een gratis Basic Account om te kijken of de tool iets voor jou is.

Linkbuilding workshop

Nadat je de basics van het bovenstaande artikel te pakken hebt, kun er ook voor kiezen om onze eigen linkbuilding quiz te spelen om zo je huidige kennis te testen! Gegarandeerd vermakelijk! Ook kun je ervoor kiezen om meer informatie aan te vragen over onze linkbuilding workshop. Een echte master class op het gebied van linkbuilding, waar je optimaal leert werken met de Linkbuilding Tool, allerlei linkbuilding tactieken en nog veel meer!

Schrijf je nu in!

Geschreven door Bert van Heerde

SEO specialist

Blijf up-to-date en ontvang updates in je mailbox

Lees ook deze interessante blogs

Totaalpakket: grondig renoveren website, inclusief teksten en beelden

Het besluit is genomen: je wilt een nieuwe website voor je bedrijf. Dit besluit is meteen de startpunt van een reeks volgende beslissingen. Wat te doen met de content – foto’s en teksten – op de huidige site? Passen deze nog bij de nieuwe weg die je in wilt slaan? Of doen deze juist afbreuk aan de nieuwe website en de communicatieboodschap die je wilt uitdragen? En wat als nieuwe teksten nodig zijn: zelf schrijven of iemand anders? En zo ja, wie dan? Oftewel: keuzes,...

SEO mythes

SEO mythes: wat is waarheid en wat is fictie?

SEO is een vakgebied waarin veel verhalen rondgaan over wat wel en niet werkt. SEO is dan ook een vakgebied met een continu veranderend landschap. De technologie achter websites wordt continue verbeterd, zoekmachines worden steeds slimmer en zoekmachinegebruikers worden steeds beter bediend. In dit artikel zullen we een aantal SEO-misverstanden behandelen.

Long tail SEO

Long Tail SEO: proces van de lange adem

Long Tail, een SEO-strategie die vaak wordt vergeten of niet wordt toegepast. Een gemiste kans! Long Tail is perfect ter aanvulling van je huidige Short Tail SEO-strategie. In dit artikel leg ik uit wat Long Tail zoekwoorden zijn, wat het je kan opleveren en beschrijf ik het proces van een Long Tail SEO-strategie.