Waar kan ik mijn website aanmelden?

Om bezoekers naar jouw website te trekken is het van belang om links te verzamelen vanaf andere pagina’s naar jouw website. Op het internet zijn er duizenden websites waar je een website aan kunt melden. Maar hoe vind je nu de meest geschikte pagina’s om jouw website te promoten? In dit artikel worden een aantal tips gegeven.

Dit artikel is ondertussen (24-01-2014)  verouderd. Als SEO specialist kunnen wij je een mooi SEO advies op maat geven voor jouw eigen website, zodat de vindbaarheid verbetert en er meer bezoekers naar toe komen. Geïnteresseerd?

Neem dan contact met ons op

Website aanmelden bij zoekmachines

In principe hoef je een website niet aan te melden bij zoekmachines. Een zoekmachine zal jouw website automatisch vinden. De enige voorwaarde is dat jouw website wel een link nodig heeft van een andere website die al geïndexeerd is door een zoekmachine. De zoekmachine zal die link naar jouw website volgen en jouw site indexeren. Wil je toch je website aanmelden bij een zoekmachine om er zeker van te zijn dat jouw site opgenomen wordt in de index, volg dan de deze links:

Zoeken in Google

De basic en advanced search operators in Google bieden je de mogelijkheid om te zoeken naar pagina’s met een specifieke inhoud. Ga je een website aanmelden bij een pagina, bedenk dan eerst voor welke zoektermen je wilt ranken. Hieronder worden een aantal voorbeelden hoe je in Google kunt zoeken naar pagina’s waar je een link kunt aanmelden. De voorbeeldzoekterm is ‘webdesign’:

zoeken binnen een bepaalde startpagina

site:.startpagina.nl webdesign

Met deze zoekopdracht zoek je binnen het domein van startpagina.nl (inclusief alle subdomeinen) naar de term 'webdesign'.

zoeken naar subdomeinen

site:webdesign.*.nl
site:webdesign.*.be

Startpagina’s en andere linkpagina's maken veelal gebruik van subdomeinen. Door een wildcard (*) te plaatsen in de zoekopdracht, krijg je alle startpagina’s en linkpagina's te zien met een subdomein ‘webdesign’. Door .nl te vervangen door .be krijg je ook alle Belgische startpagina’s te zien. Let op, met deze zoekopdracht krijg je subdomeinen te zien van alle websites met een subdomein 'webdesign'. Dit zijn niet noodzakelijk pagina's waar je een link kunt aanmelden.

zoeken binnen forums of blogs

Een bericht achterlaten op forums of blogs kan een effectieve manier zijn om publiek naar jouw website te laten komen. Hoe waardevoller de bijdrage is die jij levert op een forum of blog, des te vaker klikken ze op de link die je meestal bij een bericht mag toevoegen. Spamreacties worden nooit gewaardeerd, dus zorg dat je altijd inhoudelijk reageert op een bericht. Om forums of blogs te vinden kun je de volgende search operators gebruiken in Google:

allinurl:forum webdesign
inurl:forum webdesign

intitle:forum webdesign
allintitle:forum webdesign

Bij de ‘allinurl’ operator moeten alle zoektermen voorkomen (forum + webdesign) in de url en bij inurl alleen het eerste woord (forum). Hetzelfde geldt voor allintitle en intitle, hoewel de zoektermen bij deze in de titel van de pagina moeten zitten. Vervang forum door ‘blog’ of ‘weblog’ om zodoende geschikte blogartikelen te vinden.

zoeken naar algemene linkpagina’s en directories

Hieronder een aantal voorbeeldzoekopdrachten waarmee je nog meer pagina’s kunt vinden:

webdesign "link aanmelden"
webdesign "link toevoegen"

Je kunt de term 'link' in bovenstaande voorbeelden vervangen door 'url', 'site' of 'website' om nog meer pagina's te vinden.

Social Media Sites

Je kunt je website of artikelen ook aanmelden bij diverse social media sites, zoals nujij, ekudos, delicious, digg of één van de vele andere sites. Deze links zijn gratis en makkelijk te realiseren. Wil je echter maximaal rendement halen uit social media sites, dan is het verstandig om interessante of prikkelende artikelen te schrijven. Daarnaast is het opbouwen van een netwerk op social media sites een must om ervoor te zorgen dat jouw artikelen in de spotlight komen te staan, zodat je meer bezoekers op jouw website krijgt. Gebruik de volgende zoekopdrachten om deze sites te vinden:

social bookmarking list
social media sites list
social media sites lijst

Analyse van websites van concurrenten

Vind je het teveel gedoe om op bovenstaande manier te zoeken naar mogelijkheden om je website aan te melden, dan kun je ook gebruik maken van een aantal (gratis) tools om het zoeken naar geschikte linkpartners te vereenvoudigen.

Bing! Link Explorer

Met deze tool kun je alle links zien die verwijzen naar een website. Wel heb je hier eerst een Microsoft-account voor nodig. Je kunt bijvoorbeeld het domein van een concurrent invoeren om te kijken vanaf welke pagina’s zijn website links krijgt. Vervolgens kun je kijken of je jouw website ook kunt aanmelden bij deze pagina’s.

Ahrefs

Ahrefs.com is een tool vergelijkbaar met Bing Link Explorer met een aantal interessante extra's, zoals het weergeven van de variatie in linkteksten en domeinen binnen het linkprofiel. Ook kun je zien in hoeverre sitewide- en nofollowlinks deel uit maken van het linkprofiel.

Majestic SEO

Sinds juni 2013 is Majestic SEO gratis toegankelijk en biedt dan ook veel informatie over de URL die je daar invult. Vergelijkbaar met Ahrefs.

Linkbuilding Tool

Een initiatief van ons webdesignbureau. Met de Linkbuilding Tool kun je eenvoudig zoeken naar geschikte aanmeldmogelijkheden met behulp van Google Custom Search Engines. Vul de zoekterm ‘webdesign’ bij één van de zoekmachines in en je krijgt een overzicht van relevante linkpagina’s. Met deze gratis tool kun je vervolgens bijhouden bij welke pagina’s je een link hebt aangemeld en welke links geplaatst zijn of niet. Bekijk hier de volledige handleiding of download de handleiding (pdf). Ook hebben we recentelijk (2013) een artikel geschreven met linkbuilding tips en suggesties, zodat je nog beter en effectiever kunt linkbuilden!

SEO Uitbesteden

Wanneer je met SEO begint dan zul je merken dat het een zeer tijdrovende klus is. Daarnaast is het vaak erg lastig om de meest effectieve maatregelen te vinden voor het verbeteren van het rendement en de bezoekersaantallen op uw website.

Insyde is al jarenlang een SEO specialist en heeft ondertussen al meer dan 100 klanten geholpen bij het optimaliseren van hun websites. Ook geïnteresseerd in meer bezoekers?

Vraag dan vrijblijvend een SEO offerte aan

Geschreven door Bert van Heerde

SEO specialist

Blijf up-to-date en ontvang updates in je mailbox

Lees ook deze interessante blogs

Totaalpakket: grondig renoveren website, inclusief teksten en beelden

Het besluit is genomen: je wilt een nieuwe website voor je bedrijf. Dit besluit is meteen de startpunt van een reeks volgende beslissingen. Wat te doen met de content – foto’s en teksten – op de huidige site? Passen deze nog bij de nieuwe weg die je in wilt slaan? Of doen deze juist afbreuk aan de nieuwe website en de communicatieboodschap die je wilt uitdragen? En wat als nieuwe teksten nodig zijn: zelf schrijven of iemand anders? En zo ja, wie dan? Oftewel: keuzes,...

SEO mythes

SEO mythes: wat is waarheid en wat is fictie?

SEO is een vakgebied waarin veel verhalen rondgaan over wat wel en niet werkt. SEO is dan ook een vakgebied met een continu veranderend landschap. De technologie achter websites wordt continue verbeterd, zoekmachines worden steeds slimmer en zoekmachinegebruikers worden steeds beter bediend. In dit artikel zullen we een aantal SEO-misverstanden behandelen.

Long tail SEO

Long Tail SEO: proces van de lange adem

Long Tail, een SEO-strategie die vaak wordt vergeten of niet wordt toegepast. Een gemiste kans! Long Tail is perfect ter aanvulling van je huidige Short Tail SEO-strategie. In dit artikel leg ik uit wat Long Tail zoekwoorden zijn, wat het je kan opleveren en beschrijf ik het proces van een Long Tail SEO-strategie.