Wat is SEO? SEO betekenis & definitie uitgelegd

Wat is SEO? SEO is een afkorting van de Engelse term Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie). SEO wordt toegepast als marketingstrategie die gericht is op het optimaliseren van websites aan zoekmachines met als doel om goed vindbaar te worden in de organische zoekresultaten.

Waar bestaat SEO uit?

Nu je weet wat de betekenis van SEO is, wil je vast ook weten waar SEO uit bestaat. Grofweg bestaat SEO uit:

  • Marktonderzoek en strategie: tijdens deze fase onderzoeken we de markt waarin je je bevind en stellen we een SEO-strategie op. Welke strategieën gebruiken je concurrenten en waar zijn zij vindbaar op? Welke doelgroep wil je bereiken? Welke producten/diensten leveren je het meeste op? Met welke zoekopdrachten kan je kwalitatieve bezoekers naar je website trekken?
  • SEO technische keuring van de website: In hoeverre is je website zoekmachinevriendelijk? Een zoekmachinevriendelijke website is één van de belangrijkste voorwaarden om online goed gevonden te worden. Tijdens deze fase kijken we grofweg naar de volgende punten:
  1. Is je website SEO-technisch in orde?
  2. Zijn je landingspagina’s goed geoptimaliseerd?
  3. Trust (vertrouwt Google je website)?
  • Online autoriteit opbouwen: nadat de SEO-strategie is uitgestippeld en je website zoekmachinevriendelijk is te noemen, is het tijd om online autoriteit op te bouwen. Dit kan op de volgende manieren:
  1. Linkbuilden: linkbuilden is een manier van autoriteit opbouwen door het verzamelen links die verwijzen naar jouw website (backlinks). Lees hier alles over linkbuilden.
  2. Content: door het regelmatig publiceren van nieuwe content op je website vergroot je je online zichtbaarheid, beantwoord je de informatiebehoefte van je doelgroep en word je een autoriteit binnen de markt waarin je je bevindt.

Simpel uitgelegd is SEO:

Het schrijven van een pagina met unieke en kwalitatieve content over een bepaald onderwerp (zoekwoorden) waarop je gevonden wilt worden. Deze pagina optimaliseer je op zo’n manier dat zoekmachines begrijpen waar je pagina over gaat. Tot slot wil je dat je pagina meer autoriteit verkrijgt om hoger te stijgen in de zoekresultaten, zodat je meer verkeer (en potentiële leads) kunt genereren naar je website.

Wat levert SEO mij op?

Het doel van SEO is websites goed vindbaar te maken in de zoekmachines. Google is veruit de populairste zoekmachine wereldwijd. Van alle zoekmachines wordt Google door 95% van alle Nederlanders gebruikt. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel exposure jouw website verkrijgt wanneer je goed vindbaar bent in Google. Wanneer je website niet goed vindbaar is, gaan jouw potentiële klanten naar je concurrent.  Kortom: SEO levert jouw website meer bezoekers, conversies en omzet op.

Ben je op zoek naar een SEO specialist of heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Stuur dan een mailtje naar elias@insyde.nl of bel ons op 015 256 82 62.

Contact

foto

Geschreven door Elias Masoud

Online Marketeer

Blijf up-to-date en ontvang updates in je mailbox

Lees ook deze interessante blogs

Totaalpakket: grondig renoveren website, inclusief teksten en beelden

Het besluit is genomen: je wilt een nieuwe website voor je bedrijf. Dit besluit is meteen de startpunt van een reeks volgende beslissingen. Wat te doen met de content – foto’s en teksten – op de huidige site? Passen deze nog bij de nieuwe weg die je in wilt slaan? Of doen deze juist afbreuk aan de nieuwe website en de communicatieboodschap die je wilt uitdragen? En wat als nieuwe teksten nodig zijn: zelf schrijven of iemand anders? En zo ja, wie dan? Oftewel: keuzes,...

SEO mythes

SEO mythes: wat is waarheid en wat is fictie?

SEO is een vakgebied waarin veel verhalen rondgaan over wat wel en niet werkt. SEO is dan ook een vakgebied met een continu veranderend landschap. De technologie achter websites wordt continue verbeterd, zoekmachines worden steeds slimmer en zoekmachinegebruikers worden steeds beter bediend. In dit artikel zullen we een aantal SEO-misverstanden behandelen.

Long tail SEO

Long Tail SEO: proces van de lange adem

Long Tail, een SEO-strategie die vaak wordt vergeten of niet wordt toegepast. Een gemiste kans! Long Tail is perfect ter aanvulling van je huidige Short Tail SEO-strategie. In dit artikel leg ik uit wat Long Tail zoekwoorden zijn, wat het je kan opleveren en beschrijf ik het proces van een Long Tail SEO-strategie.