Website Promotie

Eindelijk, je nieuwe website is af! Gefeliciteerd! Na de feestelijke lancering van je fantastische webwinkel is het alleen nog wachten op al die bezoekers die jouw producten gretig in hun digitale winkelmandje stoppen. Na een weekje wachten en vervelen, besluit je eens de statistieken van je website te bekijken.

Wat blijkt? Er zijn dagelijks slechts een handjevol bezoekers te vinden op je site! Waar blijven al die bezoekers toch? De site is toch ‘online’ en de prijzen die je hanteert zeer scherp? Wat is er aan de hand? Geërgerd besluit je om Google eens te raadplegen en je begint te zoeken op je eigen winkelnaam en producten. Als je op je op je eigen winkelnaam zoekt, komt er geen enkel resultaat te voorschijn in Google. Maar wanneer je op jouw producten zoekt, zie je dat al je concurrenten de top tien posities in de zoekmachine bezetten. Is dit een herkenbaar nachtmerriescenario?

Voor meer specifieke informatie kan je altijd contact met ons opnemen, zodat we onze SEO kennis op maat kunnen toepassen.

Bezoekers komen niet vanzelf

Het ontwerpen van mooie websites is een discipline die veel webdesignbureaus beheersen. Een prachtige en goed functionerende website biedt echter geen enkele garantie op bezoekers. Een belangrijke stap in het proces van ontwikkelen van websites is het actief promoten van de nieuwe website. Dit is wat veel webbureaus nog niet doen. Zodoende zijn er duizenden dure websites in Nederland die nauwelijks bezocht worden en niet veel meer zijn dan een ‘uithangbord’ voor het bedrijf. Wanneer je een webwinkel voor enkele duizenden euro’s hebt laten bouwen, wil je het liefst zo snel mogelijk de kosten eruit hebben door de online verkoop van producten. Een scenario zoals hierboven wordt beschreven is daarom allerminst aantrekkelijk.

Onbekend maakt nooit bemind
Vaak worden nieuwe websites niet aangemeld bij een zoekmachine en hebben ze nog geen links van andere websites. Het gevolg hiervan is dat een website niet door een zoekmachine gevonden kan worden en de site als het ware in het luchtledige hangt: de website is wel online, maar maakt nog geen onderdeel uit van het internet. Door een link aan te brengen naar de nieuwe website vanaf een website die wel bij een zoekmachine bekend is, kan een zoekmachine de nieuwe site eenvoudig vinden. Wanneer het webbureau die je site gebouwd heeft een nieuwsbericht aanmaakt op hun website met daarin een link naar jouw website, is de kans groot dat een zoekmachine jouw site vindt en ook opneemt in de zoekresultaten. Ook kun je zelf eenvoudig een website aanmelden bij Google. Wanneer je weet dat zo’n 85-90% van de mensen een internetsessie begint met een zoekopdracht in een zoekmachine, dan begrijp je dat het belangrijk is om jouw site te laten indexeren door een zoekmachine. Bovendien geeft ruim 90% van zoekmachinegebruikers de voorkeur aan Google. Goed gevonden worden in Google is daarom van groot belang.

Website promotie als onderdeel van het ontwerpproces
Webdesignbureau Insyde heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het optimaliseren van websites. Dit houdt in dat al onze medewerkers gericht zijn op het maken van websites die goed aansluiten bij de doelgroep van de website. Dit wordt bewerkstelligd door een zoekmachine vriendelijk CMS, een gebruiksvriendelijk en 'clean' website design, HTML en CSS implementatie volgens W3C richtlijnen, een overzichtelijke site-structuur en een grote kennis van zoekmachine optimalisatie.

Het optimaliseren van websites voor zoekmachines
In de komende weken zullen we op ons weblog een serie artikelen publiceren waarin stapsgewijs tips worden gegeven om zelfstandig aan de slag te gaan met het promoten van websites. Hieronder vind je alvast een overzicht van de onderwerpen die aan bod komen.

1. Een strategie voor een nieuwe website bepalen
2. Zorg voor een zoekmachine vriendelijk CMS
3. Zoek de juiste zoektermen bij jouw doelgroep
4. Javascript, flash, frames en andere zoekonvriendelijke technieken
5. Zorg voor een duidelijke sitestructuur
6. Schrijf unieke, wervende teksten voor iedere pagina
7. Zorg voor links vanaf andere sites
8. Wees actief op forums en blogs
9. Houdt de laatste SEO trends bij
10. Maak een nieuwsbrief
11. Creëer linkbait
12. Adverteer op sites en in zoekmachines

Geschreven door Bert van Heerde

SEO specialist

Blijf up-to-date en ontvang updates in je mailbox

Lees ook deze interessante blogs

Totaalpakket: grondig renoveren website, inclusief teksten en beelden

Het besluit is genomen: je wilt een nieuwe website voor je bedrijf. Dit besluit is meteen de startpunt van een reeks volgende beslissingen. Wat te doen met de content – foto’s en teksten – op de huidige site? Passen deze nog bij de nieuwe weg die je in wilt slaan? Of doen deze juist afbreuk aan de nieuwe website en de communicatieboodschap die je wilt uitdragen? En wat als nieuwe teksten nodig zijn: zelf schrijven of iemand anders? En zo ja, wie dan? Oftewel: keuzes,...

SEO mythes

SEO mythes: wat is waarheid en wat is fictie?

SEO is een vakgebied waarin veel verhalen rondgaan over wat wel en niet werkt. SEO is dan ook een vakgebied met een continu veranderend landschap. De technologie achter websites wordt continue verbeterd, zoekmachines worden steeds slimmer en zoekmachinegebruikers worden steeds beter bediend. In dit artikel zullen we een aantal SEO-misverstanden behandelen.

Long tail SEO

Long Tail SEO: proces van de lange adem

Long Tail, een SEO-strategie die vaak wordt vergeten of niet wordt toegepast. Een gemiste kans! Long Tail is perfect ter aanvulling van je huidige Short Tail SEO-strategie. In dit artikel leg ik uit wat Long Tail zoekwoorden zijn, wat het je kan opleveren en beschrijf ik het proces van een Long Tail SEO-strategie.