Indonesia Investments

Volgens indonesia-investments.com ligt de toekomst van economische groei in Azië. De website informeert en adviseert over zaken doen in Indonesië. De website toont het laatste nieuws, columns en dagelijks bijgewerkte valutakoersen en beursindexen.

Insyde heeft vanaf de eerste versie van de website de techniek verzorgd. Onlangs hebben we de website van een volledig nieuwe front-end voorzien, dat geschikt is voor mobiele apparaten. Tegelijk hebben we het beheer van de grote website vereenvoudigd. Flink wat werk dus ook onder de motorkap! Kijk je even mee?

Responsive design

Een van de belangrijkste redenen om de website van een facelift te voorzien was dat de bestaande site zich niet aanpaste aan de schermgrootte van het apparaat waarop de bezoeker de site bekeek. Steeds meer mensen bekijken websites op hun mobiel, zeker websites met een hoog nieuwsgehalte. Hoewel Indonesië wat dat betreft nog wat achterloopt werd het toch tijd dit aan te passen. Het resultaat is een website die op de oudste iPhone net zo goed tot zijn recht komt als op het nieuwste 4K scherm.

indonesia-investments.com desktop vs mobiel

Mag ik even de aandacht?

Een beeld zegt meer dan duizend woorden zegt men wel eens. Daarom heeft beeldmateriaal een prominentere plek gekregen op de website. Op elke pagina prijkt aan de bovenkant een afbeeldingsbalk die de volle breedte van het browserscherm vult. Dit trekt de aandacht en geeft ook direct toon aan het bericht dat op de pagina te lezen is. 

Op de homepage is deze balk nog prominenter aanwezig. De balk is hier een slider en wisselt dus verschillende beelden af. Maar niet alleen stilstaande beelden: ook video behoort tot de mogelijkheden. Er kunnen zoveel items in de slider als gewenst. Een slideritem kan volledig zelf ingericht worden of automatisch worden opgebouwd op basis van de nieuwste berichten op de website. Zo blijft de informatie altijd vers en is er altijd iets nieuws te zien op de website.

Peilingen

Indonesia Investments is erg geïnteresseerd in de mening van haar bezoekers. Wij bouwden voor hen een peiling-module waarmee ze eenvoudig vragen kunnen invoeren. Om de redactie zoveel mogelijk vrijheid te geven in waar deze peilingen op de website geplaatst worden, hebben we een custom menu-onderdeel gemaakt voor de wysiwyg-editor in het CMS waarmee je op elke plek in de website een peiling kunt toevoegen.

Poll invoegen via tinymce

Het is dus ook mogelijk om dezelfde peiling op meerdere plaatsen te tonen en ook om meerdere peilingen per pagina te laten zien. Vervolgens kan de bezoeker stemmen en meteen de resultaten zien.

Peiling voor en na

Alle vrijheid

De homepagina van de website is een dynamisch geheel waar informatie uit de hele website samenkomt. De pagina kan volledig naar eigen voorkeur van de redactie worden ingericht. Er zijn meerdere automatische blokken die op elke willekeurige plek kunnen staan die zichzelf aanvullen op basis van de activiteit op de website. Dit zijn bijvoorbeeld de nieuwste artikelen of de meest gelezen berichten van de afgelopen week. Maar ook fotoalbums, projectblokken en vrije tekst behoren tot de mogelijkheden.

"Optimaal resultaat is onze eis; dat vraagt voor betrokken partijen naast de vereiste vakbekwaamheid meer dan voldoende inzet, flexibiliteit en creativiteit - wij menen dat Insyde zich daarin als partij naadloos wenst aan te sluiten. Gevolg: een website die internationaal gezien mag worden!"

Karel van der Schaar

oprichter indonesia-investments.com

Is Insyde een geschikte partner voor jou?

Wij geloven in de kracht van een relatie. Samen ervoor gaan. Elkaar uitdagen. Voor langere termijn. Maar we willen best eerst een kop koffie doen om elkaar te leren kennen ;)