Jobnet - Matching your talent

Memory Group is marktleider in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Zij organiseren diverse grote Carrièrebeurzen, evenementen en Talent games. Daarnaast  publiceren ze het Carrière Jaarboek, Memory Magazine en de Jobnetkrant. Online bieden ze op jobnet.nl een platform waar kandidaten en werkgevers elkaar kunnen ontmoeten om te kijken of ze bij elkaar passen.

Over Jobnet

Jobnet is een carrièreportal, gericht op het in contact brengen van studenten, starters en (young) professionals met potentiële werkgevers. Jobnet geeft zowel werkgevers als werkzoekenden de mogelijkheid om zich aan elkaar te presenteren en maakt de match tussen vacature en de juiste kandidaat.

Om deze match te kunnen maken, kunnen werkgevers met filters aangeven naar welke kandidaten ze op zoek zijn. Ze kunnen zich vervolgens abonneren op de zoekresultaten hiervan, zodat ze automatisch bericht krijgen als er nieuwe matches zijn. Andersom kunnen kandidaten ook aangeven wat ze belangrijk vinden aan werkgevers en op die manier automatisch de beste match vinden.

vacature zoeken op Jobnet

Opbouw van het project

Voordat we zijn begonnen met Jobnet, hebben we eerst een nieuwe versie gemaakt van www.carrierebeurs.nl. Voorheen was er tijdens het organiseren van een beurs veel gedoe met inschrijvingen, toegangsbewijzen en registratie van personalia. Wij hebben dit proces gestroomlijnd door online inschrijvingen mogelijk te maken, waarna op een beurs ook zonder internet tickets kunnen worden gecontroleerd (via een barcodescanner), personalia worden aangevuld en eventuele nieuwe inschrijvingen worden verwerkt. Na de beurs worden de gegevens gesynchroniseerd met de online database.

De volgende logische stap was om Jobnet opnieuw te bouwen en deze volledig te integreren met carrierebeurs.nl. Natuurlijk gebruiken we een single sign-on voor beide sites. Zo kun je, als je ingelogd bent op Jobnet ook je inschrijvingen voor beurzen terugvinden en op carrierebeurs.nl zien welke werkgevers voor jou interessant zijn.

Jobnet - Dashboard kandidaat

Onze werkwijze

Samen zijn Jobnet en carrierebeurs.nl heel groot. We hebben het over miljoenen records, koppelingen met diverse externe systemen, database synchronisaties, exports en imports. We wilden natuurlijk wel dat werkgevers en kandidaten snel en op goede criteria met elkaar kunnen matchen. Om snel door miljoenen records met behulp van facetnavigatie te kunnen zoeken, maken we gebruik van Elasticsearch. Daarnaast hadden we nog met bestaande systemen en databases te maken (carrierebeurs.nl, de oude jobnet.nl en de nieuwe jobnet.nl), waarbij de overstap naar de nieuwe situatie vlekkeloos moest verlopen. Oftewel: een leuke uitdaging, die precies in ons straatje past! 

Insyde past Continuous Delivery toe om dit soort complexe projecten op tijd, binnen budget en met zo min mogelijk kans op fouten op te leveren. Jobnet is volledig test-driven opgezet. Als we een wijziging doorvoeren in de code, wordt automatisch alle functionaliteit getest. Als er iets misgaat, lossen we het direct op (en krijgt de verantwoordelijke 10 strafpunten :) ). Pas als alle testen slagen, mogen wijzigingen online gezet worden. 

Jobnet - Dashboard werkgever

Betrokken Insyde Specials

Wil je weten hoe wij werken?

We hebben al laten zien wat we hebben gemaakt. Wil je weten hoe we dat doen? Lees meer over onze werkwijze.