Meat your Own

Voor het ministerie van Economische zaken ontwikkelden we meatyourown.nl. Een platform en online shop voor kleinschalige boeren die hun vlees op een diervriendelijke en duurzame manier aan de man willen brengen. Dit platform is de plaats voor bewuste consumenten om bij hen in de buurt op zoek te gaan naar duurzaam vlees. 

&A ontwikkelde een campagne en nieuwe beeldtaal voor de website. Wij realiseerden de eerste versie en de volledige techniek van de website. 

De aanleiding

Consumentengedrag verandert. Consumenten willen graag meer duurzame en diervriendelijke producten. Boeren die het op een andere manier willen doen, moeten echter concurreren met grootschalige massaproductie. De strijd tegen de supermarkt is een lange. Meat your Own is een platform voor deze boeren om zichzelf te presenteren en hun eigen verhaal te vertellen. Daarnaast fungeert het platform als een eigen afzetkanaal voor de bewuste consument. 

Op dit moment staan er 141 boeren op de site met een uitgebreid profiel en dekt de site heel Nederland. Zo kan iedere consument dus eenvoudig aan duurzaam vlees komen.

Meet your Own - Homepage

Wat hebben wij gedaan?

We hebben de websitestructuur en alle back-end & front-end techniek verzorgd. Voor een grote campagne heeft &A een nieuwe beeldtaal ontwikkeld die aansluit bij hun marketingcampagne. Wij hebben deze beeldtaal verwerkt in de techniek van de website en de website verder uitgebreid met een webshop. 

Boeren kunnen een profiel aanmaken op de site. Niet zo maar een profiel, maar een profiel die de bedrijfsvoering weerspiegelt. Ter illustratie: hij moet bijvoorbeeld aangeven hoeveel runderen hij houdt, waar ze vandaag komen, de grootte van de stal, het type voer dat ze krijgen etc. Informatie die nodig is voor een weloverwogen keuze. Via een uitgebreide, maar overzichtelijke wizard vult de boer stap voor stap zijn profiel. 

De consument krijgt de mogelijkheid om direct vanaf de homepage te zoeken naar het vlees van zijn voorkeur. We starten met de vraag waar je woont, welk vlees je zoekt en wat je belangrijk vindt. De bezoeker ziet de boeren die voldoen aan de criteria op een kaart en gesorteerd op afstand. Daarna kan de bezoeker verder specificeren wat hij belangrijk vindt: kunnen de dieren naar buiten, krijgen ze antibiotica, eten ze lokaal voer, etc. Dit allemaal aan de hand van de details die de boer heeft ingevuld op zijn profiel.