Onderwijsraad

De samenwerking tussen Insyde en de Onderwijsraad startte al in 2008. Terwijl het internet veranderde, ging ook de Onderwijsraad met haar tijd mee. Vandaar dat wij in 2013 de tweede versie van www.onderwijsraad.nl mochten lanceren.

Van papier naar digitaal

De Onderwijsraad bestaat al sinds 1919. Decennialang zijn de adviezen dus vooral op typemachines geproduceerd en in dikke mappen gearchiveerd. Eind 20ste eeuw maakte de Onderwijsraad al deze papieren adviezen ook digitaal beschikbaar in de vorm van ingescande PDF's. In de eerste website die Insyde voor de Onderwijsraad realiseerde waren deze PDF's al te vinden en te downloaden. In de tweede versie gingen we een stapje verder.

Van PDF naar online 

In de nieuwe website zijn de integrale teksten omgezet naar webpagina's. Met behulp van de Webmagiër kan de Onderwijsraad haar ruim 3.000 PDF-bestanden niet alleen uploaden, maar ook converteren naar HTML. Op basis van de opmaak wordt bovendien automatisch een inhoudsopgave gegenereerd.

Door slimme toepassingen kunnen adviezen bovendien in een historische lijn geplaatst worden. Zo ontstaan leeslijnen voor bezoekers die alles willen weten over een thema. Ook voetnoten, opmerkingen, bijschriften en zelfs previews van links behoren nu tot de mogelijkheden. 

Is Insyde een geschikte partner voor jou?

Wij geloven in de kracht van een relatie. Samen ervoor gaan. Elkaar uitdagen. Voor langere termijn. Maar we willen best eerst een kop koffie doen om elkaar te leren kennen ;)