Profotonet

Beeld zegt meer dan duizend woorden. Met deze gedachte in het achterhoofd ging Insyde aan de slag om van de online fotoservice Profotonet een lust voor het oog te maken. Want ja: met veeleisende hobby- en beroepsfotografen als doelgroep, wil je geen flater slaan.

Rust, reinheid, regelmaat

Profotonet bestaat sinds de jaren ’70 en heeft de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd als het gaat om het leveren van de hoogst mogelijke fotokwaliteit. Door jarenlang onderzoek weet Profotonet precies hoe kleuren op verschillende materialen overkomen. Canvas is geen fotopapier. En kunststofplaten kleuren heel anders dan hout. Aan Insyde de taak om de kwaliteit en mogelijkheden die Profotonet biedt te weerspiegelen in het design van de nieuwe website.
Wij hebben daarom gekozen voor rust, reinheid en regelmaat. Wij hebben gewerkt met veel wit- en grijstinten zodat de foto’s die op de site staan, van het scherm afspatten. Kijk en oordeel zelf:

Ga naar Profotonet voor prachtige foto's

Zorg voor een betere vindbaarheid

Maar met alleen een fris design was Profotonet er niet. Ook op het gebied van vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid was én is er nog een wereld te winnen. Voorheen waren er rond één zoekwoord meerdere landingspagina’s gecreëerd. Bijvoorbeeld de termen trouwalbum, trouwboek, trouwalbums en huwelijksalbum hadden hun eigen pagina. Niet handig voor Google. Want maar één van deze pagina’s kan hoog in Google eindigen en welke moet dat dan zijn? En in het woud van dubbele pagina’s verdwaalden de bezoekers ook nog eens in hun zoektocht naar de juiste informatie.

Met een gedegen zoekwoordstrategie gecombineerd met helder opgezette navigatiestructuur trekt Insyde ten strijde om Profotonet boven het digitale maaiveld te laten uitsteken. En dat vergt continu bijschaving. Insyde houdt een vinger aan de pols en pakt door wanneer het kan in bijvoorbeeld de belangrijke thema’s rondom fotoafdrukken en fotoalbums.

Wil je meer van ons weten?

Met enige regelmaat schrijven we over waar we mee bezig zijn op ons blog.