Senior webdeveloper vacature

Je hebt als webdeveloper al veel ervaring opgedaan en ziet programmeren als een ambacht. Je bent op zoek naar een baan waar je aan complexe applicaties met uitdagende problemen kunt werken en junior collega’s ondersteunt bij het oplossen van technische puzzels. Bij Insyde kan dat. Wij zijn benieuwd naar jouw kennis en hoe jij die kunt inzetten om slimme software te maken.

Inhoud vacature 

Bij Insyde werk je voor uiteenlopende klanten, maar ook aan onze twee snelgroeiende internationale SaaS-producten: LeanLibrary en Easy LMS. Dit doe jij zo’n 50% van je tijd.

Vanaf jouw eerste werkdag heb jij een belangrijke rol in het ontwikkelingsteam van deze producten. Samen met het scrumteam analyseer je problemen en zoek je naar technische oplossingen voor de complexe uitdagingen van de software. Als senior developer weet jij wat de impact van bepaalde technische keuzes is. Jij licht hierover de Product Owner voor. Met de Product Owner denk je mee over de richting waar het product zich in ontwikkelt en innoveert. Ook betrek je juniors bij de technische keuzes. Jij deelt de functionaliteit op in logische blokken zodat de junior zelf een stappenplan kan maken om hiermee aan de slag te gaan. Door middel van code review stuur je hem bij. Voor klanten werk je op dezelfde manier.

Kwaliteit staat bij ons centraal. Wij vinden het belangrijk dat de code die we nu maken goed opgezet is en lange tijd mee gaat. Dat vergt een vooruitziende blik. Als ervaren developer denk je dan ook actief mee over de toekomstbestendigheid van de code. Ook onderzoek je welke nieuwe technieken of verbeteringen in het proces nodig zijn om onze software naar een nog hoger niveau te tillen.

Jouw werkdag bij Insyde

Je zit met een Scrum-team in een sprint voor Easy LMS. Om 10.00 uur is een korte stand-up met het team. Maar daarvoor kun je eerst nog de subtaak van gisteren afronden: een aantal queries optimaliseren en beter schaalbaar maken. Een leuke en analytisch pittige uitdaging voor een project dat draait in de Amazon Cloud. Voor de lunch hoop je het af te hebben. Dit vertel je ook het team ook tijdens de stand-up. Verder vraag je je medescrummers wat er vandaag geburnd kan worden en of je collega’s nog ergens hulp bij nodig hebben. Je spreekt af wat het handigste moment is om daar samen naar te kijken.

Tussen 12.30 en 13.00 wordt een half uur gezamenlijk geluncht: broodjes of tosti’s en een vers gekookt eitje. Of misschien is er vandaag wel een broodje hamburger of kroket. Na de lunch tikt de Product Owner van Easy LMS je op de schouder. Hij wil met jou samen een urgente technische puzzel oplossen: de exportfunctie is niet schaalbaar genoeg.

Je werkt nog een uurtje aan een subtaak en voert daarna met een junior developer een code review uit. Ondertussen heb je via Slack een notificatie dat er iets stuk is gegaan op een live site. Je start een hotfix en lost de bug op. Na het finishen van de hotfix maakt Jenkins een build. Als alle testen slagen, wordt je hotfix automatisch gedeployed naar de liveserver. Hoppa, weer een tevreden klant.

Het laatste half uurtje van de dag besteed je aan het uitzoeken van een nieuwe manier om javascript testbaar te maken.Voordat je weg gaat, commit je je werk, zodat je morgen meteen verder kunt. Nog even de uren schrijven in Jira, 8 uur gelogd, en 6,5 user points geburnd. Mooi op schema voor de velocity van 0.8. Eventuele knelpunten bespreek je morgen voor of tijdens de stand-up.

Wat wij vragen

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau
 • Je ziet programmeren ook als een hobby.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbaar professionele ervaring met het ontwikkelen in PHP, MySQL en Javascript. In die tijd heb je hiermee verschillende (grote) projecten ontwikkeld.
 • Je hebt gedegen kennis van jQuery, Ajax, Json, verschillende design paterns, PHP frameworks (wij werken met Yii), HTML en CSS.
 • Je werkt het liefst test driven
 • Je vindt het een uitdaging je repertoire uit te breiden met technieken als Elasticsearch, Message queues en Amazon Cloud Hosting.
 • Je weet hoe je terugkerende taken moet automatiseren en implementeert deze in continuous integration en deployment systemen.
 • Je houdt ervan om jouw kennis aan anderen over te dragen.
 • Je wilt werken in een omgeving waar kwaliteit van code en product belangrijk is.

Wat mag je van ons verwachten

 • Een open en informeel team van hoogopgeleide jonge én ervaren collega’s
 • Sterke focus op vakmanschap en kwaliteit
 • Geen overwerkuren. Wij werken maximaal 8 uur per dag, daarna is het tijd voor ontspanning.
 • Een platte organisatie waarbij jij de kans hebt om actief mee te denken hoe Insyde zich kan verbeteren
 • De mogelijkheid om slim en gefocust werken af te wisselen met een spelletje tafelvoetbal of FIFA 2016.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Onze sollicitatieprocedure

 • Solliciteer 
  Heb je gesolliciteerd? Superleuk! We zullen je sollicitatie bekijken en zo snel mogelijk contact met je opnemen. 
 • Eerste gesprek 
  Zien wij het in je zitten? Dan kom je gezellig bij ons op gesprek. Eerst eens kennismaken, onder het genot van een kop koffie. Met af en toe een moeilijke vraag. Maar vooral de focus op je motivatie: wat wil je en waarom. Is er een klik met ons en het bedrijf. 
 • Tweede gesprek 
  Je komt nog een keer gezellig bij ons op kantoor. Nu gaan we je echt moeilijke vragen stellen. En veel. Vooral over de functie en vakinhoudelijk. 
 • Assessment
  We vragen je om een technische puzzel op te lossen, zodat we zien wat je kan en of je het leuk vindt. 
 • Contractvoorstel
  We doen je een aanbod dat je niet kunt weigeren
 • In dienst
  Even een krabbeltje en klaar. Welkom! We vieren je komst met champagne.

Meteen beginnen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Caroline Heijkoop - de Vor via caroline@insyde.nl of 015-2568262.

Je kunt je sollicitatie met CV opsturen naar caroline@insyde.nl.

Bericht voor recruiters

We begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar ook dat doen we liever zelf.