Website bouwen

"Deze website is in ontwikkeling." Op sommige domeinen staat die melding maandenlang in beeld. Niet bij ons. Wij scrummen. Als het even kan. En anders werken we ook heel hard. Want wij geloven in ship it. We leggen het even uit. 

Wat wil ik: Product Backlog

Als de strategie geschreven is en het concept ontwerp is akkoord, gaan we met het team en alle betrokkenen bij elkaar in een ruimte zitten met 1 doel: alles dat je kunt bedenken dat je in je website wilt opschrijven. Deze lijst met wensen heet in de scrum het Product Backlog.

De keuze is reuze

En dan begint het moeilijke deel: wat gaan we wel doen en wat niet? Tijdens de meeting geven onze developers urenschattingen bij alle wensen die we hebben opgeschreven. Als het goed is heb jij een bepaald budget. In ieder geval hebben wij een uurtarief. Logischerwijs kunnen wij binnen jouw budget een afgebakend aantal uren werken. En binnen die uren kunnen we waarschijnlijk niet alles maken dat we kunnen bedenken. Dus moet je kiezen.

Moet ik kiezen?

Ja. Daar wordt het beter van. Door focus te leggen op dat wat het meest belangrijk is, zorgen we dat er binnen korte tijd een website opgeleverd kan worden die jouw idee verwezenlijkt. Zodat je kunt beginnen met het verzamelen van bezoekers. Dan kijken we naar echte gebruikersgegevens. Aanpassen kan altijd nog.