Conversieoptimalisatie

Conversieoptimalisatie is het creëren van een win/win situatie: Door je bezoekers in staat te stellen te doen waarvoor ze komen, zijn ze positiever gestemd over hun gebruikerservaring en dus over jou. 

Waar moet je beginnen? 

Iedere website heeft zijn eigen doelen en doelgroepen. We beginnen met het in kaart brengen van die twee. Vervolgens kijken we naar de manieren waarop je publiek die doelen kan bereiken en welke stappen ze daarvoor moeten doorlopen (de funnel). 

De funnel kan misschien wel korter. Scrollen in plaats van klikken. Een groene knop ipv een rode. Twee knoppen of juist drie. Wel tekst, geen tekst, alles in een opsomming. 

Soms ligt het voor de hand. En soms hebben we testdata nodig. Met A/B-testen toetsen we de haalbaarheid van onze en jouw hypotheses. 

Onze werkwijze

Om tot de juiste conclusies en inzichten te komen, is het van groot belang om de goede stappen toe te passen. Want erger dan geen inzicht, is verkeerd inzicht. Om dit te realiseren volgen we de volgende methodiek:

  1. Doel (probleem) vaststellen: Je bent niet tevreden met het huidige conversiepercentage, of je hebt een belangrijke pagina met informatie binnen je website, die maar weinig mensen bezoeken. We denken samen na over de doelen / problemen die de meeste impact hebben.
  2. Hypotheses bepalen: Om de prestaties te optimaliseren rondom een herkend probleem / doel, stellen we meerdere hypotheses op waarvan wij verwachten dat deze bijdragen aan het verbeteren van de prestaties. Voorbeeld: "Bezoekers zien de call-to-action knop niet op tijd".
  3. Experimenten inrichten: Op basis van iedere hypothese bedenken we meerdere experimenten om de problemen te tackelen. Bijvoorbeeld: "De CTA-knop moet direct linksboven staan", "De CTA-knop moet rood zijn in plaats van grijs" of "De tekst op de CTA-knop moet 'Ga verder' zijn in plaats van "Vraag een offerte aan".
  4. Verwachte resultaten noteren: Om de experimenten verder te laten leven bij zowel jullie organisatie als bij ons, is het interessant om per experiment een verwacht resultaat uit te spreken. Zo kunnen we zien hoe iedereen relatief denkt over het mogelijke succes van een wijziging. 
  5. Experimenten uitvoeren: Op basis van de gestelde experimenten kiezen wij de juiste software uit voor de A/B test uitvoering. Unbounce, Optimizely en Google Analytics zijn daarbij onze grootste bondgenoten. Deze tools faciliteren zowel het bouwen van de experimenten als het meten ervan.
  6. Conclusies trekken: Zodra er genoeg data is verzameld rondom een experiment, kunnen we conclusies gaan trekken. Een A/B test kan dan ook nooit falen, maar levert altijd inzicht op in wat wel én wat niet werkt. Op basis van de resultaten kijken we samen hoe jij de uitkomsten kunt interpreteren en welke vervolgacties je eraan kunt verbinden.

Neem contact met ons op

Wil je graag een plan van aanpak voor het structureel optimaliseren van je flow richting een aanvraag, bestelling of andere conversie? Wij hebben de technische en praktische know-how om tot een goed en meetbaar eindresultaat te komen. Lees hier meer over de betekenis van conversies.

Vraag een advies op maat aan

Is Insyde een geschikte partner voor jou?

Wij geloven in de kracht van een relatie. Samen ervoor gaan. Elkaar uitdagen. Voor langere termijn. Maar we willen best eerst een kop koffie doen om elkaar te leren kennen ;)